WHITESNAKE - BRNO - DRFG ARENA - ZRUŠENO

19.5.2020, 19:30 – 21:30

SKUPINA WHITESNAKE RUŠÍ CELÉ SVÉ NADCHÁZEJÍCÍ KONCERTNÍ TURNÉ VČETNĚ BRNĚNSKÉHO KONCERTU, KTERÝ SE MĚL USKUTĚČNIT 19. KVĚTNA 2020 V DRFG ARENĚ. DŮVODEM JSOU ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY DAVIDA COVERDALEA.

VSTUPENKY LZE VRACET V MÍSTĚ JEJICH ZAKOUPENÍ OD 1. 4. 2020 DO 30. 6. 2020

„Se zlomeným srdcem jsem nucen oznámit smutnou zprávu ohledně našeho koncertního turné v roce 2020. Všechny koncerty v Evropě, Velké Británii a USA jsou zrušeny kvůli mým zdravotním problémům, které se konkrétně týkají oboustranné tříselné kýly vyžadující podstoupení operace. Za tento nepředvídatelný osobní zdravotní problém, kterému se budu věnovat při nejbližší možné příležitosti, se tímto omlouvám fanouškům, hudebníkům z kapel Whitesnake a Europe a celému svému týmu. Všem posílám svou lásku a věřím, že se všichni brzy opět potkáme,“ uvádí David Coverdale.

Cena vstupenky: 890 – 1590 Kč

David Coverdale založil Whitesnake v roce 1978, dva roky po svém odchodu z Deep Purple. Tvorba Whitesnake přinesla koncem sedmdesátých let a v první polovině let osmdesátých jak těžký blues-rock na albech „Trouble", "Lovehunter“, „Ready And Willing“ a „Come An‘ Get It“, tak později výbušný hard rock zachycený na desce „Slide It In“ či na nejúspěšnějších albech „Whitesnake“ z roku 1987 a „Slip of the Tongue“ z roku 1989. V té době se kapela nesmazatelně zapsala do hudebních dějin nadčasovými hity „Is This Love“, „Here I Go Again“ nebo „Still Of The Night“. Jejich poslední nahrávka byla vydána v roce 2019 pod názvem „Flesh & Blood“ a kapela ji představila i na pražském koncertě letos v červnu.

Kapelu Whitesnake v současné době tvoří: David Coverdale (zpěv), Reb Beach (kytary), Joel Hoekstra (kytary), Michael Devin (basa), Tommy Aldridge (bicí), Michele Luppi (klávesy).

Švédskou legendu Europe, která se v rámci koncertu Whitesnake představí jako speciální host, není potřeba dlouze představovat. S delší pauzou počátkem tohoto tisíciletí funguje již od roku 1979, a za tu dobu se vypracovala mezi nejúspěšnější evropské kapely vůbec. Formace, které velí charismatický zpěvák Joey Tempest, dosáhla globálního úspěchu třetím albem „The Final Countdown“, které obsahovalo nejen titulní megahit, ale i veleúspěšné singly „Rock The Night“ a baladu „Carrie“. Všechny tři songy lze bez nadsázky zařadit k největším rockovým klasikám minulého století.

Ticketportal