Křížem krážem Českými Budějovicemi s památkářem Romanem Lavičkou

14.9.2019, 11:00 – 12:30

České Budějovice oslaví v sobotu 14.9.2019 Dny evropského kulturního dědictví. Rozmanité kulturní akce budou letos věnovány tématu České Budějovice na prahu třicetileté války aneb co tu zanechala renesance. Odborník z Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích,  PhDr. Roman Lavička, Ph.D. připravil komentovanou prohlídku městem s názvem Renesanční Budějovice na starých vedutách a dnes.

Cena vstupenky: Zdarma Kč

"Vycházku zahájíme v Jihočeském muzeu prezentací o renesanci v Č.Budějovicích na základě grafického znázornění a připomeneme si renesanční úpravy obranného systému s barbakány. Poté budeme pokračovat vycházkou městem, při které si mimo jiné prohlédneme domy se sgrafitovou výzdobou v Kněžské, Hroznové a České ulici, u Černé věže si stručně připomeneme její vznik a význam. Zmíníme renesanční podobu radnice a některých zmizelých renesančních fasád na náměstí," prozrazuje Roman Lavička.

Kdy: sobota 14. 9. 2019

Začátky: v 11:00 a14:30 hod.

Délka:  90 minut.

Kapacita: 50 osob.

Kde: Přednáškový sál č. 114 Jihočeského muzea.

Sraz: před Jihočeským muzeem.

Na prohlídku vstup pouze se vstupenkou. Bezplatné vstupenky lze rezervovat na www.cbsystem.cz. Vyzvednout je lze pouze vTuristickém informačním centru nanám. Přemysla Otakara II. č.2,České Budějovice.