Dny evropského dědictví: Jindřichův Hradec

7.9.2019, 23:59 – 8.9.2019, 23:59

U příležitosti Dnů evropského kulturního dědictví nabízí Státní hrad a zámek Jindřichův Hradec hned několik mimořádných příležitostí.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Dny evropského kulturního dědictví

Mimořádné prohlídky kostela sv. Jakuba

Novinkou oproti dřívějším ročníkům je zpřístupnění kostela sv. Jakuba. Byl postaven v letech 1856-1860 jako místo posledního odpočinku rodiny Černínů. V rámci této zvláštní příležitosti si budete moci prohlédnout interiér kostela včetně interiéru věže. Prohlídka je volná a bezplatná.

Mimořádné prohlídky Španělského křídla

I v letošním roce budete moci navštívit jindy nepřístupné prostory tzv. Soudnice s již částečně restaurovanou unikátní freskou Zemského sněmu z doby kolem roku 1500, nahlédnout do soukromé kaple Jindřicha IV. s freskovou výmalbou z konce 15. století a řady dalších prostor. Prohlídka je komentovaná a zpoplatněná.

 

Volný vstup na výstavu Černínové a Kabinety Stuchlé

Obnovenou výstavu představující příslušníky rodiny Černínů v jejich diplomatických rolích v letošním roce doplnila okouzlující výstava pohyblivých loutek výtvarnice Stanislavy Stuchlé. V rámci Dnů evropského dědictví bude možné výstavu navštívit zdarma. Více informací o výstavě naleznete ZDE.