Ministerstvo kultury zve na den otevřených dveří

28.9.2018, 10:00 – 17:00

V Den české státnosti bude možné již tradičně zavítat do prostor unikátního raně barokního Nostického paláce, sídla Ministerstva kultury. 

Cena vstupenky: zdarma, , ,  Kč
Ministerstvo kultury zve na den otevřených dveří

Od 10 do 17 hodin se návštěvníkům otevře pracovna ministra kultury, neobvyklá umístěním i architektonickým řešením, prohlédnout si budou moci reprezentační sály, sloužící k pořádání kulturních akcí, k přijímání významných návštěv i k poradám, nebo nahlédnou do obrazárny paláce, plné pozoruhodných děl starých mistrů, která se otevírá pouze při výjimečných příležitostech. K vidění bude také kaple Nanebevzetí Panny Marie a přes skleněný průhled i slavná Nostická majorátní knihovna, která čítá na 14 tisíc svazků včetně unikátních manuskriptů.

V přízemí paláce se pak představí příspěvkové organizace Ministerstva kultury včetně Národního památkového ústavu. Nejen pro děti jsou připravena krátká představení loutkového divadla, návštěvníci si budou moci vyrobit módní doplňky z bižuterie, zhlédnout výrobu dřevěné šindele, potkat Jana Amose Komenského nebo zjistit, jak se tvoří nádherné slovácké výšivky.

Více informací naleznete na webových stránkách Ministerstva kultury.