XV. Historické slavnosti ve Zruči nad Sázavou

1.8.2015

Možná již templářští rytíři vybudovali na skále nad řekou Sázavou hrad střežící důležitou obchodní stezku. Původní dřevěnou tvrz ve Zruči časem nahradila kamenná stavba, ale prakticky nedobytnou pevností se tenkrát ještě hrad stal během 14. a 15. století za více než 200 leté vlády silného rodu Kolowratů. A právě do této doby bychom se chtěli na jeden den vrátit...

Cena vstupenky: 0, 40, 80 Kč

Bude to už v sobotu 1. srpna 2015 při již 15. historických slavnostech v zámeckém areálu ve Zruči nad Sázavou. Začátek je tradičně v deset hodin na náměstí MUDr. Svobody ve Zruči, kde se formuje průvod a všichni společně prochází městem a jdou směrem k zámku. Zde je pro turisty připraven celodenní kulturní program s dobovým tržištěm. Nebudou chybět rytířské turnaje, dvorské tance, umění lazebnic Krále Václava IV. ani historie tortury tj. mučení té doby zábavnou formou. Večer vystoupí Karel Kahovec se skupinou George and Beatovens jako vzpomínka na Petra Nováka.

Prohlídka zámku i vstup do Království panenek je v tento den cenově zvýhodněná a zábavně naučná stezka rytíře Miloty Kolowrata pro děti je dokonce úplně zdarma. Také děti do výše meče mají vstup na historické slavnosti úplně zdarma, větší děti zaplatí 40 a dospělí 80 korun. Pokud tedy chcete příjemně strávit první srpnový den, je pro Vás historická brána ve Zruči nad Sázavou naplno otevřena.