Planetárium a hvězdárny otevírají, děti celý červen ZDARMA

16.5.2020 – 30.6.2020, 23:59

Pražské planetárium a hvězdárny otevírají po dlouhé karanténě své dveře. Na návštěvníky opět čeká zábavně vzdělávací program, filmy i doprovodné aktivity. Děti do 15 let mají navíc celý červen vstup zdarma! 

V sobotu 16. května se opět otevřely dveře Planetária Praha v Královské oboře, Štefánikovy hvězdárny na Petříně a Hvězdárny Ďáblice. Veřejnosti tak jsou po karanténě zase přístupny zábavné i vzdělávací pořady pro děti a dospělé, dětem do patnácti let v červnu dokonce zdarma.

Návrat ke klasické programové skladbě bude v případě planetária i hvězdáren postupný. Každé všední květnové odpoledne uvede planetárium jednu pohádku pro děti a večer jeden pořad pro mládež a dospělé. Víkendy nabídnou pohádky a programy pro děti vždy od 11 do 15 hodin, večer budou k vidění dva pořady pro mládež a dospělé. Třetí květnový víkend přivítá první návštěvníky také hvězdárna v Ďáblicích i ta na pražském Petříně. Tady bude možné dalekohledy pozorovat oblohu s odborným výkladem a k vidění budou i krátké astronomické filmy pro děti i dospělé. Více informací a konkrétní program naleznete na www.planetum.cz.