Festival Cyklocestování

22.2.2020, 9:00 – 21:00

Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Těšit se můžeme na plno dobrodružství, sportovní výkony a plno krásných záběrů.

Cena vstupenky: Celodenní - 250 Kč / 195 Kč, jednotlivé bloky - 120 Kč / 95 Kč

Hlavním programem bude promítání o dlouhé cestě Spojenými státy americkými v podání královéhradeckého cyklocestovatele Radka Hrocha, kde uvidíte spousty fajn fotografií a uslyšíte plno zajímavých zážitků.
O zážitky nebude nouze ani v besedě Martiny Zelinkové, která absolvovala jedinečnou cestu na koloběžce napříč Evropou. Velmi zajímavé bude také povídání o půlroční rodinné cyklocestě Berkových, kteří s dvěma malými dětmi projeli velký kus Evropy. Tradičně nebude chybět Martin Stiller, který vás provede na kolech exotickou Srí Lankou. Naopak rodina Vackova vás vezme na kolech do Austrálie a také vám popovídá o vybavení, jakým jsou cyklovozíky, sedačky apod.

Festival pořádá spolek Cyklocestovatelé.

Místo konání: Konferenční sál Úřadu práce Hradec Králové