Začněte oslavy 17. listopadu Sametovým brunchem na Národní třídě

17.11.2018, 10:30 – 12:00

Vajíčková pomazánka, melta, perník s marmeládou nebo loupáky. Oslavte 29. výročí revoluce od samého rána Sametovým brunchem. Korzo Národní spolu s Antonínovo pekařstvím přichystalo dobovou snídani. Atmosféru podtrhne dobová květinová výzdoba i hudba plná československých hitů. Brunch se bude podívat na Národní třídě od 10.30 do 12.00 hodin a menu si můžete dopředu zaplatit na Goout.cz.

17. listopadu budete moci letošní oslavy Sametové revoluce zahájit hned od rána – pouličním brunchem přímo na Národní třídě v rámci Korza Národní. Sametový Brunch proběhne ve spolupráci s Antonínovo pekařstvím a těšit se můžete na meltu, chléb s vajíčkovou pomazánkou, loupáky, makovce s citrónovou polevou a domácí perník s marmeládou a mandlemi. Atmosféru té pravé retro snídaně doplní sezení u dlouhého stolu přímo uprostřed ulice a výběr nejlepší československé hudby.

Korzo Národní pak bude pokračovat celý den plný koncertů, divadla, výstav, autorského čtení, slam poetry a dalšího programu. Na místě vystoupí například The Tap Tap, Katarzia, Aňa Geislerová s Marthou Issovou, Zdeněk Svěrák nebo Michael Žantovský. Program kromě divadla v DUP 39 a v Národním divadle je zdarma.

Za projektem Korzo Národní stojí dvacítka studentů napříč pražskými vysokými školami. Oslavy začali pořádat poprvé už před pěti lety, tehdy k výročí 25 let od revoluce. Listopad 1989 sice nezažili, ale přesto pro ně hodně znamená. „My celý ten den vnímáme jako symbol každodenní svobody, ve které dnes můžeme žít. Možnosti, o kterých se našim rodičům dlouhou dobu jen zdálo a o které se museli právě před těmi 29 lety zasadit. Musíme si ale stále dokola připomínat, že tato svoboda není samozřejmá ani snadná. Hlavní motiv celé akce jsme se pokusili shrnout do krátkého sousloví “Díky, že můžem”, z čehož bych krom díku vyzdvihl právě poslední slovo. Možná více než samotný stav věcí chceme oslavit možnosti svobodné společnosti, kde se všichni mohou na potřebných změnách podílet,” dodává mluvčí iniciativy Martin Pikous.

Předprodej ZDE

Více informací o celé akci najdete na webu www.dikyzemuzem.cz