Plaské kulturní léto nabízí hudební lahůdky pro všechny jazýčky

16.6.2018 – 18.8.2018, 23:59

Rock, punk, ska ale také folk nebo revivaly známých hitů. Obnovený areál pivovaru v Plasích nabídne opět sérii letních koncertů tuzemských i zahraničních kapel. Na ploše šesti měsíců se představí stálice festivalové scény jako Visací zámek nebo Arakain i desítky svěžích jmen.

Malé městečko v západních Čechách se už podruhé otřese v základech. Festival Plaské kulturní léto stejně jako loni láká na pestrý hudební program v krásném nádvoří klášterního pivovaru.

Léto tam začíná už 18. Května, kdy se otěží chopí tanz metaloví Trautenbek, Kníry a Septic People. Červen nabídne punkové veterány české scény jako jsou Visací zámek, Znouzecnost nebo NVU.

V srpnu se pak ještě více přitvrdí: 4. 8. zahrají na plaském létě české kapely Arakain a Krucipüsk ale také zahraniční hosté - Desert Island, metalová sestava ze Spojených států.

Léto ale nebude patřit jen tvrdým hudebním stylům. Posluchači folku si přijdou na své 5. Července, kdy se v Plasích představí folkové legendy Nezmaři a Michal Leicht s kapelou Cop, obě tyto legendy navíc slaví výročních 40 let. Navíc je v okolí spousta atrakcí, které potěší rodiny s dětmi. Ve městě je totiž kromě pivovarského areálu také početná ZOO, která chová velké kočkovité šelmy, klokany, desítky dravců a exotických ptáků a další drobné šelmy.

 

Celý program najdete na https://www.facebook.com/plaskeleto/ a www.pivovarplasy.cz