Hidejiro Honjō: Shamisen Unlimited - Divadlo Archa

18.6.2018, 20:00 – 22:00

Nespoutaná energie japonského shamisenu - třístrunného bezpražcového banja, které mistrně ovládá Hidejiro Honjō, rozezní Archu.

Mladý šamisenista Honjō letos získal titul kulturního vyslance Japonska a stal se tak jedním z nejmladších držitelů tohoto prestižního ocenění. Jeho koncert v Arše, zařazený do série NEIRO Unlimited, je součástí celosvětové tour spojené právě s tímto putovním titulem. 
Hidejiro Honjō je všestranný mistr svého nástroje - improvizuje, hraje tradiční hudbu, uvádí nové skladby a hraje v kapelách i se symfonickými orchestry.

Společně s Akihitem Obamou, jazzmanem a hráčem na japonskou flétnu shakuhachi [šakuhači] zahrají novou hudbu pro japonské nástroje. Obama se v Praze představil po boku jazzové legendy Yosukeho Yamashity v Arše (2015) a na International Shakuhachi Festival Prague. Vedle energických skladeb Dai Fujikury, Shinji Takady a jazzem inspirovaného Miho Hazamiho zazní i světová premiéra skladby Jan Ryanta Dřízala. Jako host vystoupí zpěvačka Annabelle Plum.

Shakuhachi workshop
Zájemci o hru na flétnu shakuhachi se mohou zúčasnit workshopu s Akihitem Obamou a Markem Kimei Matvijou 17. 6. ve studiu NEIRO, více na www.neiro.org

NEIRO Unlimited
Koncertní série NEIRO Unlimited se zaměřuje výhradně na špičkové mezinárodní hudebníky, kteří své regionální nástroje používají v soudobé hudbě. Jejím pořadatelem je NEIRO Association for Expanding Arts.

Akci pořádá NEIRO Association for Expanding Arts (www.neiro.org) ve spolupráci s Divadlem Archa za podpory MHMP a MKČR.