Speciální autobus do Kyselky pojede o víkendech až do konce prázdnin

1.7.2017 – 31.8.2017, 23:59

Speciální autobus do Kyselky pojede o víkendech až do konce prázdnin.

V prvním červencovém týdnu mohli zájemci navštívit západočeskou obec Kyselka, kam je zdarma odvezl autobus z Karlových Varů. Za projektem stála společnost Karlovarské minerální vody, výrobce minerální vody Mattoni, spolu s Dopravním podnikem Karlovy Vary. Pro úspěch této linky se pak Dopravní podnik Karlovy Vary rozhodl linku provozovat i nadále pod číslem 14, a to každý víkend až do konce letních prázdnin.

Pokračování linky je nyní již plně v rukou Dopravního podniku Karlovy Vary, který lehce změnil trasu a přidal několik zastávek. Nyní bude autobus vyjíždět ze stanice Karlovy Vary, Tržnice a přes několik zastávek „na znamení“ dojede do stanice Kyselka a dále do Velichova, odkud se bude vracet po stejné trase zpět. Jezdit bude pravidelně každý víkend až do konce letních prázdnin vždy čtyřikrát denně. První zastávka Tržnice je na stejném stanovišti jako linka č. 18 směr Drahovice. Vůz patří k nejmodernějším typům vybaveným plošinou pro invalidy a kočárky. Jeho poznávacím znamením je speciální polep s orlem Mattoni a nákresem Mattoni muzea. Cílem projektu je zprostředkovat turistům i místním komfortní přepravu k minerálním pramenům a historickým budovám Lázní Kyselka včetně nově zrekonstruovaného Löschnerova pavilonu, kde se nyní nachází Mattoni muzeum. V muzeu dnes návštěvníci naleznou řadu historických dokumentů a dobových reálií, interaktivní exponáty a moderní technologie, animované projekce i původní reklamy, rozsáhlou sbírku historických lahví a etiket a dokonce i originály soch z původního areálu lázní Kyselka.

V Muzeu značky Mattoni můžete také mimo stálé expozice vidět i kostýmy, které se objevily v Já Mattoni, oblíbeném dobovém seriálu z produkce České televize. Výstava představuje oděvy od poloviny 19. století až do roku 1910, které odpovídají období šedesáti let života podnikatele Heinricha Mattoniho. Během této doby se móda měnila velmi rychle, a tak se na výstavě setkáte rovnou se třemi módními obdobími – biedermeierem, turnýrou a secesí.