Divy písničkářské scény ve ŠKODA Muzeu

6.2.2017, 19:00 – 22.5.2017, 21:00

Vážení hudební přátelé, ŠKODA Muzeum pro Vás připravilo další abonentní koncertní cyklus, tentokráte věnovaný výjimečným umělkyním písničkové scény. Představí se Vám po jedné zpěvačce z Velké Británie, Spojených států amerických i z Čech.  

Na tento cyklus nabízíme možnost zakoupení abonentní vstupenky za zvýhodněnou cenu. Abonentka zahrnuje vstupné na všechny tři koncerty a je přenosná.
Cena abonentky: 600 Kč
Vstupné na jednotlivé koncerty: 250 Kč

Abonentky budou v prodeji na pokladně ŠKODA Muzea od 1. prosince 2016 do 22. ledna 2017, poté bude zahájen prodej vstupenek na jednotlivé koncerty.
Koncerty se konají ve ŠKODA Muzeu v sále Laurin&Klement Forum při stolkovém uspořádání a začínají vždy v 19 hodin.

ZOE SCHWARZ BLUE COMMOTION

Pondělí 6. února 2017 od 19 hodin
Zoe je výbornou zpěvačkou z Velké Británie. Jde vlastní cestou, nikoho nekopíruje. Patří v současnosti k nejlepším zpěvačkám v Británii. Ve svých písních upřednostňuje melodii i rytmus. V rychlých skladbách má přímočarý, expresivní projev, v pomalých baladách jemný bluesový nádech. Její kytarista a spoluautor písní Rob Koral ji doprovází v rockovém stylu. Britské hosty doplní Miloš Klápště nebo Matěj Černý na baskytaru a Tomáš Hobzek na bicí.    www.zoeschwarz.info   

CRYSTAL MONEE HALL BAND

Pondělí 13. března 2017 od 19 hodin
Crystal Monee Hall je pozoruhodným talentem americké černošské písničkářské scény. Její hlas je silný i citlivý. Poetické texty mají jednoduché a elegantní aranže. Ve svém repertoáru nabízí folk, gospel, jazz i blues. Žije v New Yorku a pravidelně vystupuje v tamních klubech. Má vydána tři alba. V doprovodném triu zahraje Marek Novotný na piano, Petr Tichý na kontrabas, Tomáš Hobzek  na bicí.

MARTA TŐPFEROVÁ & MILOKRAJ

Pondělí 22. května 2017 od 19 hodin
Marta Töpferová patří spolu s Ivou Bittovou a Markétou Irglovou k českým písničkářkám, které uspěly i na mezinárodní hudební scéně. Po emigraci v roce 1987 žila v USA i Španělsku. Vydala čtyři alba ve španělštině, jedno v angličtině a v češtině. Je představitelkou tzv. World music. Do ŠKODA Muzea přijede již podruhé. Představí se v jedinečném stylovém mixu její vlastní nové tvorby, česky i španělsky v rámci turné k novému albu. Doprovodí ji Stano Palúch na housle,  Marcel Comendant na cimbál,  David Dorůžka na kytaru a Petr Dvorský na kontrabas. Marta zpívá a hraje na venezuelský čtyřstrunný nástroj – cuatro. www.martatopferova.com