Do Sladovny míří velká osobnost dějin lidstva - Leonardo da Vinci

25.10.2016 – 30.4.2017, 23:59

Nízké trámy písecké Galerie hrou dostanou nový kabát, aby jejich návštěvníci mohli od 25. října pronikat do tajů nevšední interaktivní výstavy inspirované odkazem malíře, sochaře, architekta, přírodovědce, hudebníka, spisovatele, vynálezce a konstruktéra Leonarda da Vinci. 

Budete se bavit a přitom poznávat 
Program atraktivní výstavy dá dětem šanci ponořit se do říše da Vinciho vynálezů, umění a vědecké práce, ale nejen to. Malí i větší návštěvníci se budou moci vypravit také do světa fantazie v prostoru ke hraní, který umělecky a imaginativně interpretuje Leonardovu mysl. 

Namalujte Monu Lisu a jezděte v tanku 
První část programu děti stráví v prostoru výstavy Objevárium: Leonardo. Zde dostanou mimo jiné možnost vyzkoušet si načrtnout Leonardovy kresby, manipulovat s modely Leonardových vynálezů, hrát si v jeho válečném tanku, postavit přenosný most, digitálně přetvořit vlastní tvář do podoby Mony Lisy či sestavit anatomické modely. 

Staňte se vynálezcem 
V rámci druhé části programu bude na Leonarda v každém z návštěvníků čekat Leonardium , otevřený prostor pro tvoření a vynalézání, vybavený množstvím různých materiálů, kde si každý může procvičit svou vlastní kreativitu a konstruktérské dovednosti. Leonardium je prostor inspirovaný da Vincim a vytvořený podle modelu kutilské laboratoře (Tinkering Lab) světově proslulého muzea Exploratorium v San Franciscu.