Dyzajn market prázdniny: nulové vstupné a mnoho muziky

6.8.2016 – 7.8.2016, 23:59

První srpnový víkend (6.-7.8.) ožije Piazzeta Národního divadla opět dyzajnem. Doprovodný program bude bohatý, kapely, divadla, workshopy, DJs. Na pódiu vystoupí Sunflower Caravan, The Silver Spoons, Sóloví písničkáři a muzikanti Alasdair Bouch, Hearn Gadbois a Cirkus Ponorka.

Těšit se můžete také na divadlo Damúza a KAKÁ s jejich představením pro celou rodinu. Čeká nás nekonečná zábava i v dětském koutku s workshopy pro děti i dospělé: oblíbené Ponrepo dětem, Krasohledy, Jazyková škola Keytone, i workshopové novinky od Studia Malíská, Ani-Muk, Nakladatelství Meander, Charity Gums a Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni. “Během divadelních prázdnin máme více prostoru pro doprovodný program naší akce. Já osobně jsem moc zvědavý na profesionálního perkusistu Hearn Gadboise, kterého jsem vybral proto, že by mohl návštěvníky zaujmout jeho profesionální um, který předvádí již 30 let i po boku slavných umělců jako je Patti Smith, Yoko Ono čo Meredith Monk. Hearn je původem z New Yorku a tak je bezvadné, že zahraje právě i nám na Piazzetě.” doplňuje Marek Volf, dramaturg doprovodného programu.

Na Dyzajn marketu se představí přes 180 českých i zahraničních dyzajnérů. “Autorská tvorba, návrháři, designéři, umělci či výtvarníci.... každý se nazývá jinak, ale my  bereme slovo „design“ s nadsázkou. Jsme Dyzajn market a ti, co se účastní naší milované akce jsou pro nás dyzajnéři. Ať jsou s nejvyšším designérským vzděláním nebo prostě lidé s šikovnýma rukama.” vysvětluje zakladatelka Dyzajn marketu Terezie Tunková. Můžete se těšit na spoustu nováčků (např. kožené brašny Fi-Ji, vtipné papuče Slippsy nebo Jedna bedna s originálními výrobky z chráněných dílen), ale i zaběhlých známých značek jako jsou třeba batohy a boty Playbag / Playbot, šperky MOOYYY či betonové rámy Betome.
Opět nebude chybět oblíbená food zóna s vybranými stánky s pochutinami a úžasnými drinky. Najdete u nás speciality pro masožrouty, vegany, vegetariány i raw. Osvěží vás pivní koktejly od Klubu AVU, burgery od Frank´s, limonády alko i nealko od Herbert sirupů a samozřejmě bezkonkurenční káva od baristů a bloggerů z ILoveEspresso.

Pokud se budete chtít naladit na tu správnou dyzajnovou notu ještě před akcí, přijďte do Dyzajnoffu - obchodu plného dyzajnu, který jsme pro vás otevřeli, abychom tvorbu z Dyzajn marketu měli tak trochu po ruce stále.

doprovodný program

sobota 6. srpna
11:00 Divadlo Damúza: Detektiv Lupa a Tajemná Věž
12:00 DJs
16:00 Hearn Gadbois
17:30 The Silver Spoons
19:30 Sunflower Caravan

neděle 7. srpna
11:00 Divadlo KAKÁ: Lakomá Barka
12:00 DJs
16:00 Alasdair Bouch
19:30 Cirkus Ponorka