6. ročník festivalu Komedianti v ulicích

5.8.2016 – 7.8.2016, 23:59

Láká vás moderní pouliční divadlo v centru památkové rezervace? Pak si nenechte ujít další ročník mezinárodního festivalu Komedianti v ulicích, který se již po 6. bude konat v Táboře ve dnech  5.-7. 8. 2016.

Pouliční umělci vás přenesou do svého světa krásného umění představující svobodu a radost ze života. Mezinárodní festival Komedianti v ulicích vznikl v roce 2011. Svou dramaturgií se zaměřuje na trendy reflektující současné pouliční umění ve světě.

Během posledních ročníků na festivalu vystoupili přední soubory a umělci z České republiky, např. La Putyka, Farma v jeskyni, Tantehorse, Teatr Novogo Fronta, Iva Bittová, Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem, atd. Zároveň zde vystoupili zahraniční soubory a umělci ze Slovenska, Polska, Německa, Francie, Švýcarska, Belgie, Ruska, Slovinska, Kuby, Jižní Koreje nebo i Afriky.Dramaturgii programu pravidelně připravuje Radim Vizváry.

Na co se můžete těšit letos?

Na cirkusové umění, klauny, klaunské grotesky, pantomimu, loutkové divadlo, nový cirkus, pohybové divadlo, italskou komedii dell'arte, balkánskou dechovku, interaktivní představení, dílny, žonglování, divadelní líčení, vzdušnou akrobacii, exotickou show a mnoho dalšího.

Letos vystoupí mimo jiné i Mime Prague, Cirkus TeTy, El-Ghaba Company, Bratři v Tricku.

Tento projekt je realizován za finančního přispění Jihočeského kraje v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje Podpora kultury, 1. výzva pro rok 2016.

Více na http://komediantivulicich.cz/