Pekařská sobota v Rožnově pod Radhoštěm

16.7.2016

Vůni a chuť pečeného chleba či skvělých buchet jako od babičky zažijete na 23. tradičním setkání mistrů pekařského řemesla v rožnovském Valašském muzeu v přírodě během Pekařské soboty v sobotu 16. července 2016.

Špičkoví pekaři a pekařky se opět scházejí v Rožnově pod Radhoštěm, aby předvedli své umění, nabídli své výrobky, ale také pobavili přítomné. O to se postarají i Pekařským trojbojem, který je zábavnou soutěží s netradičními disciplínami.

Ten, kdo zná pečení domácího chleba jen z vyprávění, se může mezi 10 a 15 hodinou na vlastní oči přesvědčit, jak se peče v chlebové peci v Mlýnské dolině v objektu vodního mlýna, nebo  ve Valašské dědině v domě s číslem 24.

Návštěvníci mohou také posoudit, které pekařské výrobky jim nejvíce chutnají, a přispět svým názorem k výsledku soutěže o nejlepší rohlík a nejlepší chleba.

Pekařská sobota není jediným dnem, kdy byste do Valašského muzea v přírodě měli zavítat. Každý víkend se zde něco děje. Například 2. 7.  budou mít skláři Sklářskou sobotu, 9. 7. řezbáři přehlídku Hejův nožík,  poslední dva dny července budou patřit Dnům řemesel a setkání kovářů. Mimo to se můžete těšit například na jarmarky, Anenskou pouť, řadu folklorních vystoupení včetně mezinárodních festivalů. Celý program najdete na www.vmp.cz

Cestovat do Rožnova pod Radhoštěm za zábavou a odpočinkem se rozhodně vyplatí. Zvláště, pokud využijete nabídek, které poskytuje karta hosta Rožnov Card. Získáte ji zdarma při vícedenním pobytu ve městě. Získáte  mj. výraznou slevu na vstup do Valašského muzea v přírodě,  ale také bonusy v dalších turisticky atraktivních místech Rožnova pod Radhoštěm. www.roznovcard.cz

www.vychodni-morava.cz