Prague Pride Theater - Švandovo divadlo

9.8.2016 – 12.8.2016, 23:59

Již podruhé se Studio Švandova divadla v srpnu promění v Pride Theater. Čtyři večery po sobě se zde uskuteční divadelní představení z queer a LGBT světa. Otevřeme téma menšin v menšině a integrace LGBT migrantů, těšit se opět můžete na vystoupení souborů Drag Addicts nebo Divadlo Letí.

Po každém představení bude mít publikum možnost diskutovat s autory nebo protagonisty. Přivítáme i zahraniční hosty. 6. ročník Prague Pride se zaměří na lásku. Všechny nás spojuje - každý po ní touží, každý ji v sobě má a každý si ji zaslouží. Přesto i láska bývá vnímána různě. Zaslouží si snad láska lidí stejného pohlaví méně pozornosti či podpory?

PODROBNÝ PROGRAM

9.8. út
Ara Art:
Divadlo utlačovaných
Dvacetiletý Patrik, student prvního ročníku ČVUT, se chystá na party. V oblíbeném gay klubu hraje oblíbený DJ, jde celá parta. Kamarádi už jsou uvnitř, noc je mladá, nálada dobrá, atmosféra plná očekávání super mejdanu. Jaké je ale Patrikovo překvapení, když mu ochranka u vchodu sdělí, že ho dovnitř nepustí, protože „je plno“…. Pomohou mu kamarádi, manažerka klubu, nebo přivolaná policie? A proč vlastně Patrik nesmí dovnitř. Opravdu je plno? A co by se dalo udělat proto, aby „plno“ nebylo?
studio | 20:00

10.8. st
Pride Theater: Politický Coming Out
Vážené dámy a pánové, vážená veřejnosti, doba mastodontů je definitivně pryč. Zveme Vás na politicky nekorektní volby v přímém přenosu, zveme Vás na volby Předseda 2016. Starý předseda nemá šanci, stávající předseda nemá rozum a domovnice Blažková nemá čas. Divadelní hra Politický Coming Out Vám představí šestici kandidátů a je pátou autorskou hrou herecké dvojice Drag Addicts pro dva herce a 8 charakterů.
studio | 60 minut | 20:00

11.8. čt
Projekce filmu: „Sestry“ (Sisters of perpetual indulgence) – Německo, USA, Uruguay
Filmaři Manfred Hoschek a Sigrid Smejkal v roce 2009 zachytili příběh Sester Věčné Radosti v dokumentárním snímku, který odhaluje těžkosti a starosti, kterým sestry čelí v soukromém životě. Šíření dobra v převleku jeptišek často naráží na nevraživost ostatních, zejména v zemích se silnou katolickou tradicí – jak se ve snímku ukazuje například v Uruguayi. Chcete-li se dozvědět, proč se sestry skrývají za bílým make-upem, jak pomáhají bezpečnému sexu a jak bojují za lidská práva, je projekce tohoto dokumentu tím nejlepším způsobem. Po jeho skončení se se sestrami z nejstaršího domu z USA můžete na místě seznámit nebo jim položit zvídavý dotaz.
studio | 20:00

12.8. pá
Divadlo Letí: Naučit se plavat - Marianna Salzmann (Německo)
Tři mladí lidé hledají identitu a štěstí ve světě, v němž příslušnost k rodině a vlasti dávno přestaly být nezpochybnitelnými hodnotami, v němž však proklamovaná svoboda naráží na předsudky a nepochopení. Feli se zamiluje do Lil, tajemné cizinky, a když se Lil rozhodne vrátit do své vlasti u Černého moře, odjede s ní. Společně chtějí začít nový život, ale zjišťují, že jsou v zemi obě cizí. Ženy se uzavírají před světem i jedna před druhou, topí se v nové situaci a nejsou schopny se v ní naučit plavat. Po skončení představení následuje debata s protagonisty, autory či dalšími významnými hosty.
studio | 60 minut | 20:00