Hustopečské skákání 2016

12.2.2016, 9:00 – 13.2.2016, 21:00

Čeští i světoví špičkoví skokani se sjedou o víkendu 12. a 13. února do Hustopečí. V městské sportovní hale se uskuteční již sedmnáctý ročník mezinárodního mítinku Hustopečské skákání Agrotec 2016. Poprvé se bude konat jako memoriál Mileny Hübnerové, olympijské vítězky z Mexika 1968.

Diváci se mohou těšit na výkony českých reprezentantek Míši Hrubé a Oldřišky Marešové, které se budou pokoušet o limit na halové mistrovství světa a na olympiádu (193 cm). Chybět nebude ani trojnásobný vítěz Hustopečského skákání, nejlepší český skokan do výšky, olympijský medailista s osobním rekordem 237 cm Jaroslav Bába.

Přijede i dvojnásobná mistryně Evropy Ruth Beitia ze Španělska, třetí muž loňského světového žebříčku Ital Gianmarco Tamberi nebo Američan Jesse Williams, mistr světa 2011.

Dalšími jmény Hustopečského skákání 2016 jsou Nadiya Dusanova z Uzbekistánu, vítězka halového i venkovního šampionátu, Laveren Spencer, vítězka loňských PanAmerických her ze Svaté Lucie, Ukrajinka Iryna Herashchenko, držitelka bronzové medaile z loňského mistrovství Evropy do 23 let, Ital Silvano Chesani, loňský stříbrný medailista na halovém mistrovství Evropy v Praze a bronzový vloni v Hustopečích, nebo Polák Sylwester Bednarek, bronzový medailista z mistrovství světa.

Čestným hostem a jedním z ambasadorů mítinku bude Švéd Patrik Sjöberg, úřadující evropský rekordman s výkonem 242 cm. Trojnásobný olympijský medailista do České republiky zavítá vůbec poprvé.

Kde: Sportovní hala Hustopeče, Šafaříkova ulice