Legendární lyžařský závod Jizerská 50 2016

8.1.2016 – 10.1.2016, 23:59

Letošní ročník legendárního lyžařského závodu Jizerská 50 se bude konat 8. – 10. ledna 2016. Závod je vhodný pro rodiny z dětmi, rekreační sportovce, týmy či jednotlivé zapálené lyžaře.

Cena vstupenky: od 450 Kč

Chystáte se po vánočních svátcích na hory a nevíte, jaký program svým ratolestem a aktivnímu tatínkovi připravit? Vychutnejte si neodolatelnou přírodu Jizerských hor a zapojte všechny členy rodinného klanu do závodu, který je nově součástí ČEZ Jizerské 50! Staňte se s celou rodinou součástí legendárního závodu, pro každého z Vás najdeme vhodnou trať.

Nejen úchvatné panorama, šumné bučiny, průzračné potoky, divokou faunu a floru, ale především neopakovatelnou atmosféru velkého sportovního podniku si s celou rodinou vychutnáte na vlastní kůži, i když nejste právě profesionálními běžkaři. Novinkou letošního ročníku bude klasická desítka pro rodiny i debutanty, jenž je součástí sobotního programu a povede jak ve stopách proslulé Jizerské 50, tak i po nových místech, kudy dosud žádný závod nevedl. „Desítku připravujeme pro ty, kteří chtějí okusit atmosféru velkého závodu, ale bojí se, že by pro ně porce 25 či 50 kilometrů byla příliš. Zároveň je příležitostí pro rodinné příslušníky či přátele závodníků, aby mohli na Jizerskou 50 vyrazit taky a zažili ji jinak než jen u televizní obrazovky,“ vysvětluje Martin Koucký, tajemník Ski klubu Jizerská padesátka. „Zároveň věříme, že úspěšně zdolaná desítka bude pro účastníky motivací k tomu, aby potrénovali a v dalších letech vyzkoušeli některý z delších závodů.“

Startovné pro jednotlivce na Jizerskou 10 vyjde při registraci do 31. prosince 2015 na 450 Kč, výhodný balíček pro až čtyřčlenné týmy tvořené jedním či dvěma dospělými a až třemi dětmi vyjde na 850 Kč. „Chceme si Jizerskou 10 společně užít," říká rodinka z Adršpachu.

Nejen amatérské sportovce přiláká Bedřichov tentokrát o druhém lednovém víkendu tj. 8. – 10. ledna 2016. Vychutnejte se letošní zimu trochu jinak! V pohodě, společně s celou rodinou na Jizerské 50! Největší událost v běhu na lyžích v Česku se již kvapem blíží!