Lázeňská káva vám prozradí, proč a jak se praží káva

18. říjen 2021, 11:00
Lázeňská káva vám prozradí, proč a jak se praží káva

Vidět baristu při práci za kávovarem je docela běžná záležitost. Ale co dělá takový pražič kávy? Využijte šanci nahlédnout do tajuplného umění pražení kávy. Zjistěte nejen to, jak se káva praží, ale i proč je tento krok tak důležitý pro skvělou chuť kávy ve vašem šálku.

Tradice kávy v lázních a moderní přístupy v pražení kávy

Svůj výlet za odpočinkem do lázeňského města Luhačovice si naplánujte na pátek. Tento den je v místní pražírně výběrové kávy ve znamení prohlídek s pražičem. Budete tak mít jedinečnou možnost na vlastní oči vidět, jak se praží káva. Zjistíte, co se děje s kávovým zrnem během celého procesu pražení. A také, proč se káva praží.

Prohlédnete si pražičku legendárních nizozemských výrobců Giesen, která je dominantou pražírny. Váš průvodce a místní pražič v jedné osobě vám také zodpoví veškeré vaše kávové dotazy. A pokud vás svět výběrové kávy chytí za srdce, rovnou se zeptejte na možnost kurzu přípravy kávy.

V kávovém obchůdku si budete moci prohlédnou a třeba i rovnou zakoupit pomůcky na přípravu té nejlepší domácí kávy. Samozřejmě také zrnkovou kávu na příjemné chvilky relaxace u vás doma. Na terase pražírny si můžete odpočinout, tak jak je to v lázních zvykem, u šálku božsky chutnající kávy. U ní už budete vědět, jak se káva vyrábí.

Zarezervujte si termín prohlídky na: www.lazenskakava.cz/udalosti

Foto: ©Lázeňská káva