Jaké boty jsou vhodné pro horké letní dny?

16. červen 2021, 22:31
Jaké boty jsou vhodné pro horké letní dny?

Dobrý outfit by měl jít ruku v ruce s dobrým párem bot - bez ohledu na roční období. Svědčí o elegantní siluetě muže a jeho stylu. Pohodlné a úhledně provedené dodají našemu outfitu nejen charakter, ale také poskytnou pohodlí při nošení. Jaké boty jsou vhodné pro horké letní dny?

Vyberte správné boty

Výběr správné obuvi na léto není snadný. Muži jsou praktičtí, nejdůležitější je pro ně funkčnost. Možné výjimky pouze potvrzují pravidlo. Jedna věc je jistá, nejoblíbenější jsou boty, které jsou pohodlné, praktické a lehké. I stylový muž si může pořídit pánské kožené sandály na modivo.cz.

Sandály pro muže – jaké vybrat?

Pantofle i sandály jsou u mužů oblíbené. Zvláště v horkých dnech. Pokud jde o materiál, stojí za výběr kožených, protože poskytnou výjimečné pohodlí i v horkých dnech. Pamatujte, že pantofle a sandály nelze kombinovat s ponožkami. Tyto typy obuvi se osvědčí jako doplněk stylingu skládajícího se z lněných prvků. Například bílý plátěný oblek a boty v opasku. Na druhou stranu, pokud plánujete pěší, dálkové, prázdninové výlety, můžete sandály snadno kombinovat s volným tričkem a šortkami.

panske-kozene-sandaly

Elegantní boty na léto - mokasíny

Mezi dovolenou a volným časem, potřebujete modely obuvi, které zapadnou do oficiálního dress code. Perfektní letní obuv pro pracujícího muže by měla být samozřejmě vybrána jednak podle požadavků pracoviště, jednak podle převládajících povětrnostních podmínek. I v létě jsou chladné a deštivé dny. Ti, kteří hledají boty na léto, mají na výběr nízké boty, mokasíny nebo espadrilky.

Mokasíny jsou boty, které nemají tkaničky a mají plochý podpatek. Fungují dobře na jaře i v létě. Na jaře si k nim můžete obléknout nízké ponožky a v létě je lze nosit na bosých nohou. V závislosti na stylu zvolte buď kožené, semišové nebo textilní mokasíny. Pro méně formální, volné letní oblečení v podobě kraťasů a sportovní košile si vyberte oblečení vyrobené z lehkých a vzdušných materiálů. Kožené nebo semišové mokasíny by se však měly nosit s formálním elegantnějším oblečením. A co víc, pokud ve vašem šatníku dosud dominovala hlavně sportovní obuv, mokasíny budou příjemnou změnou. Je to druh kompromisu a první krok ke změně a přátelství s elegantním oblečením.

Espadrilky – sportovní elegance

Espadrilky také navždy vstoupily do světa pánské módy. Jedná se o druh obuvi, kde je svršek vyroben z přírodního materiálu - obvykle bavlny, a podešev je tkaná z provázku, trávy nebo jutového vlákna. Vypadají trochu jako pantofle a nemají tkaničky. Espadrilky jsou dobrou obuví na léto, hlavně kvůli jejich pohodlí a cirkulaci vzduchu, což zase zaručuje, že nedojde k pocení nohou. Nikdy nenoste ponožky s espadrilkami. Tento typ obuvi je opravdu vzdušný a ponožky jim prostě nesedí. Espadrilky jsou lehké pánské letní boty. Hodí se hlavně k méně formálním stylizacím. Zkombinujte je s lněnými kalhotami, krátkými kraťasy nebo chino kalhotami, které jsou oblíbené zejména v létě a volnou košilí nebo tričkem. Jejich výhodou je nepochybně to, že je můžete nosit jak se sportovním oblečením, tak s formálnějšími stylizacemi. Nezapomeňte, že tento typ obuvi vyžaduje řádnou údržbu. Dále si můžete pořídit sportovní boty jako jsou pánské bílé tenisky na modivo.cz.