Fabio a Giulia Piccarreta - Otec a dcera na cestě uměním

1.6.2024, 23:59 – 29.6.2024, 23:59

Giulia Piccarreta, 19. 1. 1989 Janov - Od dětství jsem měla velký vzor a oporu v mém otci který mne podporoval v mé kreativitě. Proto bylo také mé rozhodování ve výběru studia velice jednoduché .Vystudovala jsem Akademii výtvarného umění v Janově.

Fabio a Giulia Piccarreta - Otec a dcera na cestě uměním
  • Adresa:
    náměstí 5. května 1
    Libochovice 411 17

V uplynulých letech jsem se věnovala různým stylům: ilustrace knihy pro děti, grafice. Věnuji se i digitální tvorbě. Mám ráda nové výzvy a stále hledám nové styly a vylepšení.

Fabio Piccarreta, 15. 3. 1960, Janov. Kromě malířství se věnuje sochařství, práci s mědí a tepaným žele-zem. V současné době se zabývá principem nevědomosti, chaosu a hmoty. 
„Experimentuji s barvami i materiály, jak v malířství tak v sochařství, a tak získávám nové zkušenosti. Rád experimentuji s technikami i bez konkrétního cíle. Ve svých padesáti letech jsem se nechal zapsat do večerního studia hry na tenorsaxofon.V mládí jsem se zajímalo východní bojová umění a několik let jsem se věnoval karate... Přestože jsem navštěvoval večerní studium na umělecké škole v Janově, jsem v podstatě autodidakt. Mými průvodci byly vždy hlavně zvědavost a touha. Miluji literaturu, hudbu. Kombinace různých stylů a zájem o princip chaosu, to jsou dveře k mé tvorbě. Umění miluji v každé jeho podobě“.