Velká jarní cyklojízda 2015 v Praze

16.4.2015, 18:30 – 20:30

Svištíváte si rádi po Praze na kole, koloběžce, tříkolce nebo jiných přibližovadlech na vlastní pohon a přijde vám to úplně normální? Pak nepromeškejte příležitost přidat se k tisícům stejně smýšlejícím na tradiční Velké jarní cyklojízdě!

Největší akce svého druhu je každoročně nejen oslavou svobodného pohybu, ale i manifestem našeho přání po dostupnějším a bezpečnějším bezmotorovém pohybu městem, vybídnutím k širší diskusi o cyklodopravě jako o efektivním a ohleduplném způsobu dopravy i podporou těm, kdo se za městskou cyklistiku perou na úřadech.

Sejdeme se ve čtvrtek 16. dubna v 18.30 na náměstí Jiřího z Poděbrad, odkud záhy vyrazíme. Budeme následovat zatím přísně utajovanou trasu (na kterou si možná budeme muset trochu posvítit), po níž asi ve 20.30 dojedeme do cíle v Holešovické tržnici na parkoviště u "BLINK x Haly 26".

Poprvé se také had cyklojízdy stane pojízdným orchestriónem: stovce z vás na startu zapůjčíme přenosné "hrací skříňky" od od firmy TDK, která je hlavním partnerem letošní jízdy. Tito dočasní DJové je připojí ke svým mobilům a budou moci oblažovat okolí svým hudebním vkusem! Uvidíme, kolik z nich jízdu dokončí.

Naše sluchovody potěší i následný koncert Prodavače (www.prodavacovo.cz) a DJ Radia 1.

V cíli se před tím vším také dozvíme o vybraných aktivitách Auto*Matu (soutěži Do práce na kole, platformě Cyklisté sobě, čerstvé petici za realizaci doprovodných opatření k Blance).

Jakékoliv projevy originality od kostýmů po vozítka, stejně jako účast seniorů a rodin s dětmi, jako vždy vítáme!

PS: Až pojedeš za tmy domů, možná ti budou svítit oči radostí. Nezapomeň ale rozsvítit i světla na kole!