Luminárium – Prožijte světlo v Arkádách Pankrác

10.5.2014, 10:00 – 25.5.2014, 20:00

Jaro už klepe na dveře a je jasné, že i letos bude hrát všemi možnými barvami. Objevte okouzlující svět barev a stínů ve spletitém labyrintu chodeb, které se ukrývají v útrobách fascinujícího Luminária. Tuto ojedinělou světovou atrakci budete moci v květnu navštívit pouze před obchodním centrem Arkády Pankrác.

Cena vstupenky: děti do 100 cm mají vstup zdarma, základní vstupné činí 190  Kč

Luminárium je netradiční vzduchová stavba s velmi nápadným exteriérem na první pohled připomínající velký nafukovací hrad. Jeho kouzlo se však ukrývá uvnitř. Luminárium nemá žádné vnější osvětlení a světlo se tak do něj dostává pouze skrze jeho tenké translucentní stěny. Hra barev, světel a stínů je tedy závislá na intenzitě slunečního záření, díky kterému se tak každá návštěva stává originálním zážitkem. Jedinečnost Luminária spočívá v jeho efektivní atmosféře a nenapodobitelnému vizuálnímu zážitku, který působí na lidské smysly, probouzí emoce a navozuje pocit uvolnění. Podle reakcí návštěvníků působí Luminárium blahodárně a je zdrojem pozitivní energie.

Luminárium bude otevřené každý den od 10:00 do 20:00 ve dnech 10.- 25.5.2014 přímo před obchodním centrem Arkády Pankrác.
1.4.2014 jsme zahájili předprodej vstupenek na Infostánku obchodního centra. Základní vstupné činí 190 Kč, děti do 100 cm mají vstup zdarma. Zvýhodněné vstupné za 95 Kč získají návštěvníci obchodního centra Arkády Pankrác po předložení účtenky v minimální hodnotě 500 Kč. Kapacita vstupenek je limitována.

QUIX Luminárium - Arkády Pankrác

Luminárium je výhradním autorským dílem anglické společnosti Architecs of Air, kterou v roce 1981 založil Alan Parkinson. Od roku 1985 se zabývá výhradně výstavbou a vývojem luminárií. Od roku 1992 okouzlila luminária více než 2 milióny návštěvníků ve 40 zemích světa na 5 kontinentech. Typ Amococo, které se v Praze představí poprvé, je nejčlenitější stavbou tohoto druhu. Inspirací k vytvoření této specifické vzduchové stavbě posloužila nejen architektura katedrál a mešit, ale také přírodní tvary a geometrické tělesa.

www.luminarium.cz