DSB 2024: Slyšet křičet nové hlasy – work in progress v Káznici

26.5.2024, 14:30 – 15:30

Showcase workshopu s italskou performerkou, režisérkou a autorkou Evou Geatti, který je součástí dvouletého evropského projektu Fabulamundi: New Voices, v rámci něhož Divadlo Letí ve spolupráci s Divadelním světem Brno připravuje imerzivní inscenaci, na níž se podílí šest autorů a čtyři režiséři mladé generace.

Cena vstupenky: 100 Kč
DSB 2024: Slyšet křičet nové hlasy – work in progress v Káznici
  • Adresa:
    Bratislavská 249 /68,
    Brno-sever-Zábrdovice, 602 00

Work in progress představí jednu z mnoha metod, s níž se mladí tvůrci setkali během příprav inscenace určené pro rok 2025 a představí výsledek intenzivní třídenní práce v prostoru Káznice pod vedením Evy Geatti a dramaturgyně Kateřiny Součkové.

Geografie střev je představením autorské metody Evy Geatii, jež sestává ze sebetvorby a duševní geografie. Sebetvorba představuje snahu jedince zachovat si pevný postoj v čase, zatímco hledá spontánní a originální pohyb. Jedinec se učí vnímat každou část svého těla, včetně vnitřních orgánů, aniž by se uchyloval k automatismu, a procvičuje vnímání těla jako stroje. Duševní geografie je cvičení, při němž jedinec v neustálém pohybu, nepřestává ve vyprávění (vzpomínky, halucinace, zkušenosti, objevy, obrazy, sny) a snaží se přenést své myšlenky do těla, až do hloubky svých orgánů. V prostorech Káznice se bude workshop také zabývat vztahem mezi člověkem a prostředím, které na něj působí.

Káznice, Bratislavská 249 /68, 602 00 Brno-střed-Zábrdovice