Muzejní noc na zámku v Mikulově

20.5.2022, 18:00 – 22:00

Letošní Muzejní noc na zámku v Mikulově se ponese, stejně jako celá sezóna, v duchu šlechtických slavností. Návštěvníci budou mít možnost poznat slavnosti a tradice hned z několika období.

Dobu keltských osadníků připomene zejména prezentace keltských řemesel, která interaktivní formou rozšíří hlavní sezónní výstavu Keltové pod Pálavou. Do mladší doby pak návštěvníky přenese koncert skupiny Deloraine, v níž se hudebníci dotknout středověké a pohanské tradice. Milovníky zámecké noblesy zase jistě potěší ukázka a výuka renesančních tanců souboru Alla Danza. O jiskřivé zakončení se postará ohňová show v podání Knock Knock. Tyto hlavní body programu v průběhu celého večera doplní cimbálová muzika a také řada doprovodných aktivit ve stálých expozicích muzea. Nejmenší objevitelé budou moci zakusit různé hry, kterými se bavila šlechtická dítka. Volně přístupné budou všechny výstavní prostory na mikulovském zámku, a kromě toho také malá výstavu nejzajímavějších přírůstků do depozitářů muzea. O spokojené žaludky a veselou mysl se postarají místní gastronomické podniky. Celým večerem Vás bude provádět zámecké panstvo v dobových kostýmech.

Akce bude konat 20. května od 18:00 do 22:00 hod. Muzejní noc bude probíhat i na ostatních pobočkách Regionálního muzea v Mikulově – Archeopark Pavlov a Památník Bratří Mrštíků v Divákách přivítá své návštěvníky 28. května.