Letní program v CAMPu: Z města do města

14.7.2020 – 19.8.2020, 23:59

Nenechte si ujít akce v CAMPu.

Cena vstupenky: zdrama Kč

ÚT 04/08 19.00 PŘEDNÁŠKA
Z města do města: Tokio II.

ČT 06/08 21.00FILM
Letní kino: Godzilla
Iširó Honda, 1954, 96 min
Japonsko dalo světovému filmu mnoho velikánů, ale žádný z tvůrců ani herců se co do známosti nemůže měřit s padesátimetrovým monstrem celosvětově známým pod poangličtěným jménem Godzilla. Úspěch původního filmu, který držíte v rukou, odstartoval boom filmových monster v Japonsku, jejichž popularita se udržela až dodnes.

ÚT 11/08 19.00 PŘEDNÁŠKA
Z města do města: Kodaň

ČT 13/08 21.00FILM
Letní kino: Dánská dívka
Tom Hooper, 2015, 119 min
Film Dánská dívkan vás zavede do Kodaně dvacátých let minulého století. Einar Wegener patří k nejlepším dánským malířům své doby, jeho žena Gerda mu přitom poskytuje maximální podporu a přitom se sama snaží prorazit jako portrétistka. Pozvolné borcení jejich harmonického vztahu odstartuje banální příhoda – Gerdě, která připravuje sérii baletních portrétů, nedorazí figurantka, a Einar svolí, že své ženě bude sedět modelem, oblečený do baletního kostýmu. Intenzivní spojení s ženským elementem v Einarovi rozpoutá obrovský emocionální zmatek, s nímž se vyrovnává nejprve„nevinnou" hrou na tajemnou dánskou dívku Lili, a později čím dál silnějším přesvědčením, že pouze jako žena dokáže být šťastný. A byl by ochoten podstoupit cokoliv, aby jeho transformace byla dokonalá. Během této proměny ho věrně provází jeho Gerda, která díky své nové múze Lili sice konečně prorazila jako umělkyně, ale zároveň ztratila svou životní lásku.

ČT 20/08 21.00FILM
Letní kino: Komuna
Thomas Vinterberg, 2016, 111 min
Thomas Vinterberg zasadil svůj film Komuna do poloviny 70. let, do prostředí akademického společenství na předměstí Kodaně. Hrdiny filmu jsou Erik, Anna a jejich dcera Freja, kteří začnou uskutečňovat svůj sen o autentické komuně plné vzájemnosti a radovánek. Idea láskyplného a rodinného společenství pod střechou Erikova domu se ale začne rozpadat, když se do domu přistěhuje jeho milenka. Přežije ideál střet s realitou?

ÚT 25/08 19.00 PŘEDNÁŠKA
Z města do města: Benátky

ČT 27/08 21.00FILM
Letní kino: Smrt v Benátkách
Luchino Visconti, 1971, 130 min
Hudební skladatel Gustav von Aschenbach, zotavující se po srdečním záchvatu v Benátkách, se již nikdy zdraví ani uspokojení nedočká, stihne se jen platonicky zamilovat do andělsky půvabného polského chlapce Tazia (snímž nikdy nepromluví, ani se jej nedotkne). Ale více než o znenadání probuzenou erotickou vášeň, i když je ta je přítomna též, jde o uchvácení krásou, která si člověka podmaní a ovládne - ostatně v retrospektivách podloženou bouřlivou diskusí Gustava s přítelem o kráse (zda krásu lze umělecky stvořit či zda ji jen můžeme našimi smysly vnímat, skladatel odmítá přijmout názor, že morálka nemá s tvorbou nic společného). Vizuální ztvárnění filmu, zasazeného do období odeznívající secese, koresponduje s emotivním laděním filmu, do ještě starosvětského hotelu ještě nepronikly znepokojivé zprávy, k nimž se dostane hrdina vyprávění - hrozí epidemie cholery. Vzhled desinfikovaného města, v jehož sirých, nehostinných uličkách se povalují haldy odpadků tak dotváří apokalyptické zarámování melancholického příběhu, který jen předznamenává konečný zánik starého světa a jeho jistot.

ČT 03/09 21.00FILM
Letní kino: Benátky

ST 09/09 19.00 PŘEDNÁŠKA
Z města do města: Paříž

ČT 10/09 21.00FILM
Letní kino: Před soumrakem
Richard Linklater, 2004, 80 min
Film režiséra Richarda Linklatera volně navazuje na jeho snímek z roku 1995 Před úsvitem . Film Před úsvitem je romantickým příběhem o lásce dvou mladých lidí, francouzské studentky Celine a amerického mladíka Jesse. Celine a Jesse se setkali ve vlaku z Budapešti do Vídně a děj filmu se odehrával v průběhu dvanácti hodin, po které trvalo jejich krátké setkání ve Vídni. Snímek končil rozloučením obou hrdinů po jedné společně strávené noci. Celine a Jesse se rozešli se slibem, že se znovu setkají ve Vídni po šesti měsících.

ČT 17/09 21.00FILM
Letní kino: Půlnoc v Paříži
Woody Allen, 2011, 90 min
Mladý pár Gil a Inez, který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije v iluzi, kterou lidé někdy trpí a domnívá se, že život ostatních lidí, by byl pro něho daleko lepší.