PAOLO ANGELI a TARA FUKI - Palác Akropolis

20.1.2020

PAOLO ANGELI
Preparovaná kytara ve službách Radiohead,Bjork i Ivy Bittové Hráčskou technikou zcela jedinečný kytarista ze Sardinie náleží do stejné kategorie velkých improvizátorů jako Pat Metheny či Fred Frith.

Cena vstupenky: 370 Kč

Hraje na preparovanou kytaru vlastní konstrukce s 18 strunami, přídavnými pružinami a pedály, výsledek zní jako malý orchestr. Na posledním albu 22.22 Free Radiohead slavnostně uvedeném v newyorském Kennedy Centru zpracoval Angeli hity Radiohead do podoby, která imponovala samotnému vedoucímu skupiny, další novinkou je live album natočené s Ivou Bittovou v pražské Akropoli.
Hudba dua TARA FUKI je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra. Jejich písně pro dvě dřevěná těla, protkaná mazlivým zvukem polštiny, vytváří na první poslech křehkou pavučinu tónů, která se mávnutím smyčce dokáže měnit v nebezpečnou past.

WORKSHOP s Paolem Angelim

V neděli 19.1. proběhne masterclass s Paolo Angelim. Zasvětí vás do stavby svého neuvěřitelného nástroje, předvede jak funguje a zahraje. Paolo Angeli spolupracoval mimo jiné i Fredem Frithem a mnoha dalšími. Pro držitele vstupenky na dvojkoncert Paolo Angeli a Tara-Fuki 20.1. v Akropoli vstup na workshop zdarma, ostatní 80 Kč.