Výstava Barevné spolusnění v Galerii Jídelna

17.10.2019 – 31.12.2019, 23:59

Dovolte nám pozvání na poslední výstavu letošního roku v prostorách Galerie Jídelna nazvanou Barevné spolusnění. Výstavu dvou autorek Vladimíry Zborníkové a Renaty Grolmusové zahájíme ve čtvrtek 17. 10. od 17.00 hodin a potrvá do konce roku 2019.

VLAĎKA ZBORNÍKOVÁ se narodila v roce 1964. Vystudovala Střední ekonomickou školu v České Lípě a Střední pedagogickou školu v Litoměřicích. V době studia na základní škole navštěvovala LŠU v České Lípě, výtvarný obor. Již na střední škole se jejím dlouholetým koníčkem (který přetrvává až do dnešních  dnů) stalo amatérské divadlo.
Samostudiem a metodou "pokusu a omylu" se pustila do výroby keramiky a u této práce-koníčku zůstala do dnešních dnů. Od tohoto rozhodnutí uplynulo 25 let. V roce 2012 se stala členkou výtvarného sdružení VOSA Louny, se kterým se zúčastnila již osmi prázdninových plenérů, a tím si splnila sen a touhu začít malovat. Každoročně se účastní společných výstav tohoto sdružení v divadle v Lounech.
V roce 2013 absolvovala půlroční sochařský kurz ateliéru malování a kreslení na pražských Vinohradech, v roce 2017 kurz realistické malby v Praze u malíře Alexandra Pavlova.
Vlastní autorskou výstavu měla Vlaďka v České Lípě, Novém Boru, Kryštofově Údolí, ve Vodňanech, v Praze v Galerii Barrandov. V roce 2014 vystavovala své keramické sochy v Praze v galerii G10 společně s malířem Ivanem Čechem a fotografem Karlem Burdou. Společná výstava těchto tří výtvarníků proběhla před několika lety  v Českých Budějovicích. Společnou autorskou výstavu měla též s malířem Pavlem Macákem ve Vratislavicích a ve Strakonicích. V roce 2017 úspěšně vystavovala své obrazy a sošky ve švýcarském Aarwangenu. V roce 2019 proběhla úspěšně výstava na hradu Seebergu nedaleko Františkových Lázní.

GROLMUSOVÁ   RENATA  - Českolipská rodačka Renata Grolmusová je absolventkou Střední umělecké průmyslové školy v Kamenickém Šenově. Po celý život ji pak provázejí její výtvarné vlohy. Před rokem 1989 pracovala v propagaci, a tak se dostala k Jiráskovu divadlu v České Lípě, kde působila jako jeho výtvarnice a současně s tím se pak začala zabývat i scénografickou tvorbou u které pak setrvala až do současnosti.

Za scénografickou tvorbu a kostýmní návrhy pak získala mnohá ocenění na celostátních divadelních přehlídkách. Navíc řada exponátů ze scénografií, které vytvořila, jsou trvalou součástí muzea českého amatérského divadla v Milíně a metody její práce slouží jako učební materiál studentům na DAMU. Její výtvarná kreativita a obrazotvornost se pak rovněž projevuje při její práci v keramické dílně a malování obrazů. S její tvorbou jste se pak mohli setkat na výstavách, zejména pak v Pelhřimově, Františkových Lázních, Teplicích a v České Lípě. Od roku 2012 je také členkou výtvarného sdružení VOSA Louny, se kterým se  každoročně zúčastňuje výstav v Lounech.