Co jsme komu zase udělali?

16.9.2019, 19:00 – 21:00

Claude a Marie Verneuilovi čelí nové krizi. Jejich čtyři dcery a jejich manželé, David, Rachid, Chao a Charles, se rozhodli opustit Francii. Každý z nich k tomu má dobrý důvod. Ale co rodiče? Ti udělají všechno pro to, aby jim mladí neodjeli někam na druhý konec světa. Pokračování úspěšné francouzské komedie vás opět zaručeně rozesměje.

Cena vstupenky: 100/90 Kč

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Claude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali.

Komedie Co jsme komu zase udělali? navazuje v příběhu a v hereckém obsazení hlavních hrdinů na úspěšný a stejně bláznivý snímek Co jsme komu udělali?. Role Claude a Marie Verneuilových si pod režijní taktovkou Philippe de Chauverona opět vychutnávají Christian Clavier a Chantal Lauby. A právě Clavier popisuje svou úlohu ve filmu slovy: „Na filmu je vtipná především paradoxní situace, v níž se moje postava ocitne. Svatouškovský tchán je vůči všemu a všem kolem sebe velmi kritický. Takže když musí svým zeťákům ukázat nesmírně pozitivní obraz Francie, začíná opravdu velká zábava.“

Režie: Phillippe de Chauveron. Komedie. Francie, Belgie, 2019, 98 minut. CZ titulky. Nevhodné do 12 let

https://www.csfd.cz/film/493245-co-jsme-komu-zase-udelali/prehled/