PAMATUJETE? Unikátní výstava v OC Galerie Ostrava Třebovice

8.10.2018 – 21.10.2018, 23:59

U příležitosti stého výročí vzniku Československé republiky připravilo Obchodní centrum Galerie v Ostravě Třebovicích ve spolupráci s agenturou RPSC putovní výstavu 100 československých NEJ, na které si návštěvníci mohou připomenout nejen historické události, ale především některé netradiční zážitky či kuriozity.

Výstava je rozdělena do deseti kategorií, přičemž v každé kategorii na návštěvníky čeká výběr toho nejlepšího. Těšit se mohou například na tradiční spotřebiče, reklamy, písně, nejvýznamnější historické události či sportovní momenty, ale také nejúžasnější české kuriozity. Opravdu každý si zde najde to své. Výstava je navíc interaktivní, takže návštěvník si odnese nejen nové vědomosti, ale především také netradiční zážitky. Zejména studenti a žáci se zde netradiční formou dozví ta nejdůležitější a nejzajímavější fakta z dob jejich rodičů a prarodičů. Dospělí si naopak zavzpomínají na své mládí.

Aby výstava zaujala co nejširší spektrum veřejnosti, OC Galerie chystá i víkendové doprovodné programy. V sobotu 13. a 20. října vždy od 13 hodin bude na parkovišti před centrem k vidění některý z vozů z holdingu Czechoslovak group, budou připraveny soutěže pro malé i velké návštěvníky a nebude chybět ani moderátor který zájemce celou výstavou provede. Zároveň se návštěvníci budou moci seznámit s Měsícem v růžové (www.mesicvruzove.cz) . Říjen je totiž celosvětově již přes 30 let měsícem podpory žen s rakovinou prsu. právě proto se centrum již poněkolikáté připojuje a pomáhá s osvětou a propagací nutné prevence. Během akcí bude v centru k dispozici stánek pacientské organizace Mamma HELP a dámy mamahelpky pomáhají s informacemi a dokonce s sebou budou mít inovativní model pro nácvik provádění samovyšetření.

Více informací k výstavě najdete na www.oc-galerie.cz/akce/akce-centra/vystava-pamatujete/. Výstava 100 československých NEJ je neobyčejnou prezentací vyzdvihující to nejlepší, co nám Československá, eventuálně Česká republika dala. Výstava reprezentuje Českou republiku od jejího vzniku po současnost.