Oslavte Den dětí na výstavě Mumie světa. Naučíte se napsat své jméno hieroglyfy a děti mají vstup zdarma

1.6.2018 – 3.6.2018, 23:59

Světově úspěšná výstava Mumie světa, která je do konce června otevřena v Křižíkových pavilonech Výstaviště Praha Holešovice, připravuje doprovodný program pro Den dětí. Celá expozice poutavou formou vypráví příběhy dávných civilizací od egyptských faraonů po říši Inků. Výstavu od jejího otevření navštívily tisícovky školních výprav i rodin s dětmi. Proto se se v termínu od 1. do 3. 6. 2018 uskuteční speciální akce pro všechny děti.

Protože organizátoři zaznamenali velký zájem o expozici z řad škol a potažmo rodin s dětmi, připravili pro děti speciální akci u příležitosti letošního Dne dětí. Ten se bude na výstavě slavit od 1. do 3. 6. Všechny děti v doprovodu dospělé osoby budou míst vstup zdarma. Na jednu dospělou osobu je omezen počet tří dětí. Navíc bude připraven také doprovodný program. "Ve spolupráci s egyptologem a velkým odborníkem panem Pavlem Onderkou, připravujeme dílnu psaní hieroglyfů. Děti se naučí psát své jméno písmem starým několik tisíc let. Kromě zážitku z výstavy si tedy odnesou i jiný suvenýr," říká za organizátory Květa Havelková. Výstava je otevřena každý den od 9:00 do 20:00 a stejně tomu bude i v Den dětí 3.6.

Od počátku otevření výstavy navštívilo její prostory stovky školních výprav. Její zaměření se totiž hodí do osnov výuky dějepisu, ale i jiných předmětů. Důkazem toho je tvrzení učitele chomutovského Gymnázia Petra Koritina. "Řekl jsem si, že to musím vidět! A tohle by si měli říct i zeměpisáři a dějepisáři. Já jsem fyzikář a chtěl jsem to napasovat trošku na radiouhlíkovou metod. Jestli se nepletu, tak je tady zmíněná, spolu s technologií CT, takže, tato výstava se hodí do všech našich možných věd."

Expozice Mumie světa, patří mezi nejnavštěvovanější putovní výstavy planety. Čeští návštěvníci mají jako první v Evropě možnost tuto unikátní expozici zhlédnout v Evropě. Právě do Prahy přijela výstava poprvé ze Spojených států amerických, kde byla sestavena.

Více informací o výstavě najdete na www.mumiesveta.cz