Léto s DOXíkem

15.7.2017 – 26.8.2017, 23:59

Zveme vás na čtyři letní sobotní odpoledne, které můžete strávit se svými dětmi či vnoučaty v galerijním prostředí. Odpočinout od školy, školky i práce si můžete nejen u bazénu: připravili jsme pro vás aktivity, které si užijete!

Odpočinout od školy, školky i práce si můžete nejen u bazénu! Letní programy Centra DOX se nesou v duchu her a interaktivních setkání se současným uměním a architekturou. Čtyři letní sobotní odpoledne tak můžete se svými dětmi či vnoučaty strávit v galerijním prostředí obklopeni uměleckými díly a za doprovodu našich lektorů si společně užít rodinné kreativní chvilky.

15. 7. | 14 — 17h
V hlubinách
Rodinná výtvarná dílna k výstavě BIG BANG DATA

Asi to znáte – něco nevíte, nebo si nemůžete vzpomenout a slyšíte: „Najdi to na internetu.“ Co to ale vlastně všechno takový internet je? Dá se na něj sáhnout? Je velký, malý? Hlučný, tichý? Názorné odpovědi a originální „propojovací“ workshop nabídne první letní rodinná dílna k výstavě o datech a všem, co je nosí.
 
29. 7. | 14 — 18h
DOXíkův dětský den
Otevřené výtvarné dílny k výstavě BIG BANG DATA a vzducholodi GULLIVER

Několik výtvarných dílen rozmístěných po celém DOXu bude tradičně propojovat nejen soutěž, v níž každý účastník bude mít šanci zvítězit, ale vzhledem k výstavě o datech a nově otevřené vzducholodi Gulliver také možná zdánlivě nezajímavé téma informací, dopravy a sdílení. Aby bylo vše vtahující, zážitkové a kreativní, se postarají kromě lektorů centra DOX také ilustrátoři z časopisu Raketa a  filmová dílna Krutón.

 

12. 8. | 14 — 17h
Změř mě!
Rodinná výtvarná dílna k výstavě BIG BANG DATA

Dospělí většinou vědí, co jsou to „big data“, jak je ale vysvětlit dětem? Aktuální výstava BIG BANG DATA zkoumá fenomén informační exploze: na základě informací z výstavy a informací o vás samotných si vytvoříte vlastní datovou schránku (opravdovou, přenosnou, hmatatelnou). Přijďte – na data se dá v DOXu i sáhnout!

26. 8. | 14 — 17h
Letní ball

Rodinná výtvarná dílna ke vzducholodi GULLIVER

Je Země kulatá, nebo placatá? A kolik toho na ní najdeme? Kde začíná a kde končí? Vezmeme si provázek (jeho začátek) a budeme zkoušet, jak moc se zaplní. Každé obtočení je jako jedna dlouhá cesta - co se na ní stane? Využijeme zajímavého spojení materiálu vodního skla, balonků, provázků a vytvoříme si vlastní planetu – planetu léta. Poletí?

Výtvarné dílny povedou lektoři centra DOX, Krutónu a ilustrátoři časopisu Raketa.

Pro děti od 5 let do 99 let.
Vstup: dospělý + dítě 90 Kč / další dítě 60 Kč
Zdarma k rodinnému členství.
Rezervace a informace: [email protected], tel. 295 568 104