Zpěvačka a skladatelka Marley Wildthing, vítězka letošní písničkářské soutěže proslulého festivalu NOVAROCK, představuje nový singl a videoklip „Tunnelvision“

25. červen 2019, 16:18
Zpěvačka a skladatelka Marley Wildthing, vítězka letošní písničkářské soutěže proslulého festivalu NOVAROCK, představuje nový singl a videoklip „Tunnelvision“

Marley je mladá písničkářka ze sousedního Rakouska, která v současné době žije v Praze.

Vystupuje od roku 2015, rok a půl se aktivně věnovala psaní písní na cestách po Evropě a USA. Hrála kdekoliv se dalo, v hudebních klubech i na ulicích, a v krátkém čase se stihla naučit hrát na různé nástroje a nabrat zkušenosti v hudební a pódiové produkci. V září roku 2018 vydala své první EP "CUBE".

V tuto chvíli představuje videoklip "Tunnelvision." Jde o první singl z připravovaného debutového alba. Píseň a video ztělesňuje Marleyinu myšlenku, která popisuje psychickou prázdnotu a depresi. V „Tunnelvision“ Marley nepřikrášluje, ani zbytečně nedramatizuje. Snaží se poukázat na to, že každý nepříjemný stav přejde. Chce to jen sílu, čas a někdy i pomoc druhých. Na konci každého tunelu je totiž světlo.

“Touto písní chci říct lidem, aby důvěřovali v sami sebe s jakýmkoliv problémem, který v sobě nosí. Je naprosto přirozené necítit se každý den skvěle, takže bychom si to měli připustit a akceptovat v sobě i ty nepříjemné pocity,” vysvětluje Marley.

 Videoklip byl natočený týmem českých a slovenských profesionálů, v jehož čele stál režisér David Dougles, který s Marley vypracoval scénář i design scén.

"Poprvé jsme se s Marley potkali u příprav jiného videoklipu. Tam mi prozradila, že má vizuální představu o velice osobní a intimní skladbě, kterou právě nahrála. Vize Marley pro song "Tunnelvision" se mi zalíbila, tak jsme se domluvili, že jí k táhle písničce napíšu scénář.  Ten se jí nakonec velice líbil. Realizace i natáčení bylo velice příjemné. Marley je opravdový umělec-profesionál, takže jsme si všichni, náš štáb i herci natáčení užili. Výsledkem je velice povedený a krásný klip," říká David Dougles, režisér a scenárista.

„Přišla jsem se základní myšlenkou scénáře, kterou David a jeho tým převedl do krásného a upřímného videa. Také chci poděkovat mému producentovi Larssonovi za skvělou práci se mnou a kapelou ve studiu,” doplňuje Marley

K premiéře videoklipu připravuje Marley na dnešní den od 20 hod koncert včetně promítání v pražské Stromovce v sezonním letním kulturním centru Containall.

Jako vítězka písničkářské soutěže si v neděli zahrála na Songwriter stage na legendárním rakouském festivalu NOVAROCK. Další festivalová vystoupení v současné době plánuje.

Tunnelvision: Hudba/text - Marley Wildthing, produkce - Larson Haakenstad (USA), natočeno ve studiu Faust v Praze