Nuda v dubnu? Letos NE! Přehled nejzajímavějších akcí v Praze

24. březen 2015, 16:33
Nuda v dubnu? Letos NE! Přehled nejzajímavějších akcí v Praze

Délka sukní se zkracuje, počet vrstev oblečení radikálně snižuje, v parcích se to zelená, alergici se začínají modlit, a z domu už preventivně nevycházíte bez slunečních brýlí - jaro je tady! Žádná jarní únava ovšem nepřichází v úvahu! Praha si připravila spoustu skvělých akcí, které vás určitě postaví na nohy!

Za exotickými motýly i na trhy pro čerstvé bylinky

Příroda je skoro v plné síle - přesvědčíte se o tom v Botanické zahradě, kde můžete již tradičně obdivovat exotické druhy motýlů a nasát pořádnou dávku květinami provoněného vzduchu.

Jarem provoněné bude také náměstí Jiřího z Poděbrad, kde si budete moci nakoupit zásobu čerstvých bylinek a výrobků z nich vyrobených, jako jsou různá lahodná pesta a další dobroty na akci Jarní bylinky.

Hola, hola nejedna galerie volá

Praha je ideálním místem pro umělecké nadšence. Na díla mladých studentů University J. E. Purkyně se přijďte podívat do Galerie AVU, v galerii Školská 28 se zase představí studentské sympozium věnující se tématice volné přírody. V MeetFactory bude začátkem dubna k vidění výstava čtyř současných belgických umělců s názvem Chiméra, v Karlin Studios kontroverzní výstava Mrtvé maso, v domě U Kamenného zvonu zase svět očima Dalibora Chatrného, nebo můžete obdivovat krásy himalájské země blízko nebe - Bhútán. A nezapomeňte na stále probíhající výstavy Národní galerie! Jedná se o výstavy Prostor pro pohyblivý obraz, Kokoshka, Ateliér Sekal, Stanislav Kolíbal a Martin Hejl.

Tip! Aby se vám umění lépe vstřebávalo, dejte si skleničku vína, třeba na veletrhu Víno a Delikatesy!

Před jarními dešti schovejte se v kině

Nezapomnělo se ani na milovníky filmů - začátkem dubna si rozšíříte obzory na 22. filmovém festivalu Dny evropského filmu, nebo roztančíte mysl na Festivalu tanečních filmů.

Jarní detox zahajte na koncertech a hudebních festivalech

A když zapadne slunce, přijďte si poslechnout třeba britskou rockovou kapelu The Feud, vykřičte si hlasivky na Against Me!, nebo potěšte srdce na koncertu Never Sol v café V Lese. Z dubnových koncertů to zdaleka není všechno, v Lucerna Music Baru se můžete těšit ještě minimálně na tři super koncerty, a to na britské metalcoristy While She Sleeps, rockovou zpěvačku Beth Hart, a průkopníky acid jazzu Red Snapper. Klidnější povahy a milovníci jazzu jistě ocení dubnový festival Mladí Ladí Jazz. A určitě se podívejte na jeden z prvních open-air festivalů v Praze pořádaný studenty VŠE, Apríles!

Za krásou do Holešovic i na bazary blogerek

Něžnější pohlaví zajisté potěší zkrášlovací veletrh Interbeauty Prague na výstavišti v Holešovicích, který je zaměřen především na nejnovější trendy v kosmetických oborech, modelaci postavy a péči o vlasy. Podtrhnout svůj šarm můžete nějakým novým stylovým kouskem v šatníku, proto se jděte podívat na Bloges Market s bohatým programem, nebo zkuste něco ulovit na Prague Fashion Marketu či na jarním Bazar Baru. Letos žádné “usychání” na 1. máje nebude!

Sportem ku zdaví i hezčí figuře

Pamatujte na to, že se blíží plavková sezona, proto si radši zacvičte a potrénujte fyzičku na Velké jarní cyklojízdě, nebo přispějte na dobrou věc a  zaběhněte do Stromovky na akci Noční běh pro světlušku. A nevymlouvejte se, že nemáte vybavení! Pořídíte si ho třeba na veletrhu Sport Expo na výstavišti v Holešovicích.

Další výstavy, koncerty, filmy a zajímavé akce pořádané v dubnu 2015 najdete na kdykde.cz a máte-li zrovna hluboko do kapsy mrkněte na Akce zdarma.

Autor: Martina Svobodová