Zahájení nové sezóny Centra textilního tisku

16.2.2020, 10:00 – 16:00

Nový rok 2020 nachystal významné změny v organizaci i provozu. Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na Den otevřených dveří Centra textilního tisku v České Lípě, a to v neděli 16. února od 10 do 16 hodin, tentokrát už pod hlavičkou příspěvkové organizace Kultura Česká Lípa, která pod sebou nyní zastřešuje provoz hradu Lipý a Centra textilního tisku (CTT).

Centrum textilního tisku vzniklo rekonstrukcí bývalého hospodářského stavení v sousedství vodního hradu Lipý a Červeného domu v roce 2011. Historická část se věnuje tradici potiskování textilu na Českolipsku, zatímco interaktivní část expozice je zaměřována na techniky potiskování textilu.

Návštěvníci mohou v rámci Dne otevřených dveří spatřit ukázku historické a moderní techniky potisku plátna. Pro děti jsou připraveny dílny s výrobou záložek do knih, razítkování a malování textilními fixami na plátno. Připraveno je samozřejmě i drobné občerstvení.

Součástí programu bude také od 14 hodin vernisáž výstavy A. F. Holasové v galerii v patře, za doprovodu flétniček ZUŠ. Aneta Františka Holasová je místní nadějná ilustrátorka, která jako dítě začínala ve výtvarném kroužku pod vedením PaedDr. Jany Langerové. Na svém kontě má několik výstav a mnoho knižních ilustrací. V současnosti spolupracuje s nakladatelstvím Labyrint, pro které napsala například knihu Lumír Včelaří. Milovníci pohádek se mohou těšit na ukázku právě z této knihy v podobě autorského čtení. Kdo při té příležitosti dostane chuť na domácí med, má možnost si zakoupit medové výrobky přímo z včelí farmy.  

Otevírací doba CTT: únor – duben, středa - sobota od 10 do 16 hodin. Prohlídky vždy s průvodcem, začínají v celou hodinu – v 10,11,13,14,15 hod.