Tichohoří Gumák - Divadlo Drak

Autorský projekt režiséra Jiřího Ondry, scénografky Veroniky Svobodové, hudebníka Marka Doubravy a dramaturgyně Barbory Kamenické Pokorné je první inscenací Divadla Drak určenou dětem od šesti měsíců a jejich dospělému doprovodu.

 
Tichohoří Gumák - Divadlo Drak
  • Adresa:
    Hradební 632/1, 500 02 Hradec Králové 632/1
    Hradec Králové 500 02

Nenarativní inscenace inspirovaná výtvarnou a grafickou poezií, tvorbou absurdní, surrealistickou, dadaistickou, výtvarným art brutem, nonsensem i dětskými říkankami nabízí příležitost pro prvotní setkání s uměním a jedinečnou možnost tak citlivě uvést miminka do světa divadelní imaginace po boku jejich nejbližších. Inscenace navazuje na celosvětový trend Divadla pro nejmenší diváky –Theatre for Early Years. Ten se začíná pomalu etablovat i na českých jevištích a stává se vyhledávaným způsobem společného trávení času rodin s batolaty.

Premiéra nové inscenace proběhne ve Studiu Divadla Drak 10. 2. 2024 ve dvou časech – od 15.00 a 17.00 hodin.
Novinka je pro diváky od 6 měsíců do 3 let v doprovodu alespoň jednoho dospělého, který sedí spolu s dětmi na polštářcích přímo na jevišti studiové scény. V prostoru, kde představení probíhá se mohou malí diváci volně pohybovat a z představení s nimi můžete kdykoliv odejít nebo se zase vrátit. Ve foyeru studiové scény bude možné odstavit dětské kočárky. V zázemí u sálu budou k dispozici přebalovací pulty a odpadkové koše na pleny.

Jak návštěva divadla pro děti od 6 měsíců probíhá?

  • Představení jsou určena diváků od 6 měsíců do 3 let v doprovodu minimálně jednoho dospělého 
  • Vstupné je potřeba zakoupit pro všechny přítomné diváky, je rozděleno do dvou kategorií – děti a dospělí, aby byla udržena kapacita max 20 batolat na 1 reprízu.
  • Dospělý doprovod sedí spolu s malými diváky na zemi na polštářcích přímo na jevišti studiové scény Divadla Drak.
  • Ve foyeru studiové scény bude k dispozici prostor na odstavení kočárků. Z kapacitních důvodů však prosíme, abyste v případě možnosti dali přednost například šátkům či nosítkům.
  • V zázemí u sálu budou k dispozici přebalovací pulty a odpadkové koše na pleny.
  • V prostoru, kde představení probíhá se mohou malí diváci volně pohybovat. Z představení můžete kdykoliv v průběhu odejít a zase se vrátit.

Koncept: Jiří Ondra, Barbora Kamenická Pokorná, Veronika Svobodová
Režie: Jiří Ondra
Scéna a kostýmy: Veronika Svobodová
Hudba: Marek Doubrava
Dramaturgie: Barbora Kamenická Pokorná
Produkce: Barbora Kalinová
Výkonná produkce: Martina Štětinová
Vyrobily dílny Divadla Drak: Roman Beran, Michaela Kudelková, Hana Kopová, Leyla Hruška Ottová, Štěpán Uherka

Foto: ©Tomáš Roček 

Termíny