Výtvarné dílny a divadelní představení pro děti i školáky na festivalu 4+4 dny v pohybu

4.10.2019 – 12.10.2019, 23:59

Od 4. do 12. října 2019 proběhne v Praze již 24. ročník mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu. I letos myslí pořadatelé na dětské návštěvníky, pro které zařadili do programu nejen rodinná divadelní představení, ale také víkendovou výtvarnou dílnu.

Dílna platformy Máš umělecké střevo? proběhne 5., 6. a 12. října od 15 do 18 hodin a je určena dětem od 5 let a jejich rodičům. Vizuální podoby těchto dílen se znovu ujme výtvarník Kakalík. Pod hlavičkou Spitfire Company uvede autorská dvojice Petr Boháč a Martin Tvrdý rodinný komiksový příběh o neobyčejném přátelství hongkongského chlapce a psa a jejich společnému boji proti čínské tajné policii. Představení Podvraťáci je doporučeno pro diváky od 7 do 107 let a proběhne 11. října od 19 hodin a 12. října od 16 a od 18 hodin. Pro teenagery je 5. října v 18 hodin připravena premiéra představení Paměť v podání Divadla KUK! (Klub Uměleckých Katastrof). Více informací najdete na www.ctyridny.cz.

>> Rodinná výtvarná dílna – Máš umělecké střevo? Copak to tu máme?

Pro děti od 5 let a jejich rodiče.

Sobota 5. 10. / 15:00 – 18:00, Desfourský palác

Neděle 6. 10. / 15:00 – 18:00, Desfourský palác

Sobota 12. 10. / 15:00 – 18:00, Desfourský palác

Vstup: 50 Kč (v rámci vstupného na výstavu)
 
Děti do 12 let zdarma


Stejně jako v předchozích letech je i letos autorem doprovodných aktivit vzdělávací platforma Máš umělecké střevo?. Vizuální podoby ateliéru a dílen se znovu ujme výtvarník Kakalík. S ohledem na téma festivalu Nikdo nemá nic bude pozornost věnována těm nejnepatrnějším detailům, schopnosti vyjít s málem, uměleckému minimalismu a obecně „prázdnu“.

>> Spitfire Company: Podvraťáci | Premiéra

Rodinné představení pro diváky od 7 do 107 let.

Pátek 11. 10. / 19:00, Desfourský palác / Premiéra 

Sobota 12. 10. / 16:00, Desfourský palác

Sobota 12. 10. / 18:00, Desfourský palác

Vstupné: 200 Kč

Rodinné představení o neobyčejném přátelství chlapce a psa, kteří musí společně svést boj s nebezpečným protivníkem – čínskou tajnou policií. Jednoho dne je tajnou policií uneseno pět knižních nakladatelů. Tou dobou se v horské vesnici potkává černý pes Alfa, jenž unikl z tajné vojenské laboratoře, a osamělý chlapec, který se rozhodl, že už se nevrátí domů. Náhoda je spojí v nerozlučnou dvojici a postaví proti všemocné tajné policii. 

Představení kombinuje fiktivní příběh s dokumentárními záběry, live-cinema, komiksem, originální hudbou i loutkami. Vše se promítá na rozměrné projekční plátno.


>> Divadlo KUK /KUKÁTKO: Paměť | Premiéra

Sobota 5. 10. / 18:00, Desfourský palác / premiéra

Divadelní představení pro starší děti a teenagery 

Cena: 100 Kč

Představte si dokonalou společnost. Společnost, kde jsou všichni slušní, zdvořilí, ohleduplní a navzájem si pomáhají. Neexistují války, není chudoba, hlad, nemoci. Žádné špatné emoce, žádný strach, žádná nejistota. Už od narození je život každého člověka detailně sledován a opečováván společenstvím a systémem neporušitelných pravidel k bezchybné dokonalosti. Šťastní lidé v tomto světě jsou jen ochuzeni o pár pro nás běžných věcí. City. Vzpomínky. Umění a barvy. Možnost volby.

Stojí to za onu dokonalost? Nebo může být snaha po dokonalosti záležitostí nesmírně krutou? Je možné vytvořit dokonalou společnost? Čeho všeho jsme ochotni se vzdát v touze po dokonalosti a blahobytu? Je v našich životech možnost volby důležitá? Je možné být opravdu šťastný, a přitom nikdy nepoznat bolest a smutek? Jsou pro společnost důležité vzpomínky předchozích generací? Jsme zodpovědní za to, jaký život vedeme a v jaké společnosti žijeme?