ND Talks: Počítačové hry za socialismu v Československu - Nová scéna Národního divadla

Říjnové ND Talks budou patřit hernímu vědci a odborníkovi na počítačové hry Jaroslavu Švelchovi. Ten povede v rámci vernisáže "Sametových arkád" 29. října doprovodnou přednášku na téma počítačových her za socialismu.

ND Talks: Počítačové hry za socialismu v Československu - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Akce se bude konat ve foyer Nové scény

Říjnové ND Talks budou patřit hernímu vědci a odborníkovi na počítačové hry Jaroslavu Švelchovi. Ten povede v rámci vernisáže "Sametových arkád" 29. října doprovodnou přednášku na téma počítačových her za socialismu. Sametové arkády budou herní automaty vyvinuté speciálně ku příležitosti výročí sametové simulace a budou umístěné ve třech budovách Národního divadla (v historické budově, ve Stavovském divadle a na Nové scéně). S Jaroslavem Švelchem si budete moci popovídat, jaká byla historie počítačových her a herních automatů v Československu před rokem 89 a jakým způsobem ovlivnily tehdejší dobu.

Jaroslav Švelch přednáší na Karlově univerzitě v Praze, na Masarykově univerzitě v Brně a v norském Bergenu. Mezi jeho akademické zájmy patří sociální užití digitálních médií, historie počítačových her a jazykový management v online prostředí.