NICOLA GUNN (AU) – SKLADBA PRO ČLOVĚKA A MAGNEŤÁK - Divadlo Archa

12.10.2018, 19:00 – 13.10.2018, 20:10

Co uděláte, když uvidíte na břehu kanálu muže odstřelujícího kameny nějaký cíl? A co uděláte, když zjistíte, že cílem je kachna, která sedí na vejcích? Jak zareagujte? Z této situace, která se skutečně odehrála, vychází akční scénická úvaha charizmatické australské performerky. 

NICOLA GUNN (AU) – SKLADBA PRO ČLOVĚKA A MAGNEŤÁK - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000

Kriticky a zároveň s komickým odstupem rozpitvává nesnesitelné rysy lidského chování, morální aspekty výchozí scény, s níž sama sebe odzbrojujícím způsobem konfrontuje. Vrstevnatá performance je plná vtipů a odboček, kritických a filozofických teorií, a osciluje mezi nadbytečným a nepatřičným, komickým a zvláštně dojemným. Nicola Gunn, performerka, spisovatelka, režisérka a dramaturgyně ve své tvorbě spojuje performanci, umění a antropologii, a zkoumá křehkost lidské existence prostřednictvím podvratného humoru.

NICOLA GUNN performerka, spisovatelka, režisérka a dramaturgyně. Od roku 2001 ve své tvorbě spojuje performanci, umění a antropologii a zkoumá křehkost lidské existence prostřednictvím podvratného humoru. Zabývá se výzkumem sociálně angažovaného umění a site specific praxe. „V poslední době... nahlížím na situace z morálního a etického hlediska, abych se stala milejším, lepším a chytřejším člověkem,“ říká o sobě. Je stipendistkou Australia Council for the Arts a programu Mikea Walshe. Absolvovala Victorian College of the Arts na univerzitě v Melbourne (umění ve veřejném prostoru a divadelní tvorba).

http://ctyridny.cz/