UPFRONT: Váleční fotoreportéři

1.4.2016 – 23.5.2016, 23:59

UPFRONT je výstavní projekt představující práci 23 předních současných válečných fotoreportérů, kteří pocházejí ze španělsky mluvících zemí a působí v místech konfliktů po celém světě. Název projektu odkazuje k nebezpečným předním liniím, ve kterých se tito fotoreportéři pohybují ve snaze uhasit žízeň světa po nepřetržitém zpravodajství.

Možnost sledovat zprávy z bojišť "z první řady" máme právě díky těmto statečným mužům a ženám, často nezávislým fotografům bez jakéhokoli institucionalniho zázemí, kteří se vydávají do těch nejvzdálenějších a nejnebezpečnějších míst, aby o nich mohli podat svědectví.

Výběr fotografií představuje vzorek vizuálního obsahu, který nás obklopuje 24 hodin denně a který spoluutváří naše vnímání světa. Netradiční způsob instalace snímků je zároveň reflexí dnešního způsobu „konzumace“ obsahů, které žurnalistická fotografie zachycuje a zprostředkovává. Výstavu UPFRONT doplňují videa, zvuková stopa a představena je i základní fotoreportérská výbava a sada pro přežití.

www.dox.cz