Nejvýznamnější filmový hudební skladatel Hans Zimmer přijede koncertovat do Prahy

7.5.2016, 19:30 – 22:00

Nejvýznamnější filmový hudební skladatel současnosti, Hans Zimmer, přijede 7. 5. 2016 koncertovat do Prahy. Koncert autora hudby k filmu Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Šifra mistra Leonarda, Lví král, Počátek, Rain Man, Sherlock Holmes a mnoho dalších se uskuteční v O2 Aréně. Zimmer zahraje společně s mnohačlennou hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem ty nejlepší skladby ze své tvorby.

Cena vstupenky: od 1290 Kč

Skladatel Zimmer přijede do Prahy koncertovat v rámci své první světové tour, kterou oficiálně ohlásil v Londýně. Zimmer anoncuje řadu strhujících koncertů, při kterých se společně s padesátičlenným hudebním tělesem sám zahraje na několik hudebních nástrojů a jako lídr celé show představí nejzásadnější skladby jeho tvorby. Hudební těleso, se kterým Zimmer pojede turné, je poskládáno z předních světových hudebníků, které doplní Český národní symfonický orchestr.

Turné je diváky velmi očekávané a v některých evropských metropolích byly vstupenky téměř ihned vyprodány. V Čechách se předprodej vstupenek spustí 11. 11. 2015 v síti Ticketportal. Kromě Prahy se Zimmer se svou show představí například v Londýně, Berlíně, Paříži, Vídni, Krakově nebo Sofii.

Původem německý autor Hans Zimmer, je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby naší doby.  Během své kariéry na sebe upozornil především díky filmové hudbě a spolupráci s nejvýznamnějšími režiséry světa. Nejzásadnější filmy, ke kterým složil hudbu, jsou snímky Lví král, Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Pearl Harbor, Hannibal, Tenká červená linie, Interstellar nebo Rain Man. Poslední jmenovaný film byl pro Zimmera přelomovým dílem ve světě filmové hudby, který mu otevřel dveře do prostředí velkofilmů. Jeho tvorba je asi nejvíce spjata s filmy britského režiséra Ridleyho Scotta. Celkově pracoval Zimmer na více než stovce filmových snímků předních režisérů.

Zimmerovo dílo samozřejmě nezůstalo neoceněno. Celkem devětkrát byl nominován na zisk ceny Oskar. Tu obdržel v roce 1995 za práci na filmu Lví král. Nominaci na cenu Grammy zaznamenal šestkrát a obdržel ji v roce 1996 za hudbu k snímku Krvavý příliv. Devět nominací Zlatého globu proměnil na zisk dvou cen za hudbu k filmům Lví král a Gladiátor.

V Praze, vystoupí Hans Zimmer 7. 5. 2016 v O2 Aréně

Oficiální facebooková událost koncertu v Praze: www.facebook.com/events/1514610538861159/
Vstupenky v prodeji od 11. 11. 2015 v síti Ticketportal www.ticketportal.cz