Turecko nabízí pláže, golf i divy přírody

12. listopad 2015, 11:56
Turecko nabízí pláže, golf i divy přírody

Turecko je nádherná země, rozkládající se na území Evropy a Asie, jejíž téměř 8000 kilometrů dlouhé pobřeží nabízí řadu možností. Nejnavštěvovanějšími oblastmi jsou Turecká riviéra a Bodrum. Na své si přijdou i ti, kteří hledají víc než jen pláže.

Turecká riviéra se rozprostírá na jižním pobřeží. Nejvýchodněji položené město Alanya láká na rušnější noční život, proslulou Kleopatřinu pláž, kde údajně trávila romantické chvíle Kleopatra s Markem Antoniem, a také na cenově dostupnější hotely.

Zdejší letovisko Belek je synonymem luxusu – hotelové rezorty s krásnými zahradami a soukromými plážemi poskytují nejvyšší úroveň služeb. Oblíbené je rovněž u těch, kteří si chtějí zahrát golf na kvalitním hřišti. Bohatý noční život nabízí nedaleká Antalya.

Ke klidnějším letoviskům patří Kemer, kam velmi rádi jezdí rodiče s dětmi a kde je možné spatřit delfíny. 

Poloostrov Bodrum, jemuž se přezdívá turecké Saint-Tropez, je vyhledáván také kvůli památkám. Stál zde i jeden ze sedmi původních divů světa – Mauzoleum v Halikarnassu, jehož základy se dochovaly do dnešní doby. 

Opravdové přírodní skvosty naleznete ve vnitrozemí. Kappadokii dominují skalní útvary různých tvarů. Uchvátí vás i Pamukkale, soustava jezírek, kaskád a teras, která po dlouhá tisíciletí vznikala z usazenin z minerálních pramenů.