Libeňský sen. Studio ALTA opravuje bývalý pivovar

11. červen 2023, 22:29
Libeňský sen. Studio ALTA opravuje bývalý pivovar

Bývalý Panský pivovar v Libni čeká po dlouhých letech nová životní etapa a rekonstrukce. Obyvatelem prostoru se stalo kulturní centrum Studio ALTA. To otevřelo své brány v květnu, a započalo tak novou etapu ve svém již patnáctiletém fungování.

V Libni díky tomu vznikne nové kulturní centrum z nevyužité budovy v podzámčí, které bude zázemím nejen pro uměleckou scénu, ale zejména pro diváky a divačky a obyvatele Libně. Obydlená zahrada, taneční sál a dům plný kultury je vysněným cílem, na který se Studio ALTA snaží získat prostředky i prostřednictvím sbírky na portálu Donio.

 

Studio ALTA je nyní na začátku dlouhé cesty k vysněnému stavu prostoru. Pivovar čeká ještě dlouhá a náročná rekonstrukce. „Čeká nás ještě mnoho práce, připravit prostor, který bude plně zrekonstruovaný a připravený otevřít všechny své dveře veřejnost. Nicméně postupujeme a nabízíme i divákům možnost zažít zajímavý program a nahlédnout do procesu příprav.” poznamenává výkonná ředitelka Studia ALTA Lída Vacková.

 

Se specifickými prostory má centrum značnou zkušenost. Po působení v industriální holešovické hale obývalo dva roky karlínskou Invalidovnu, kde se rychle stalo kulturním i odpočinkovým zázemím. Je proto velice slibným obyvatelem libeňského podzámčí.

 

Pomoct s náročnou opravou budovy můžete Studiu ALTA i vy. Stačí do konce června přispět libovolnou částkou na www.donio.cz/studio-alta