Chystáte se na dlouhou dovolenou? To jsou věci, které musíte mít s sebou a místa, která stojí za to navštívit!

8. listopad 2023, 13:04
Někdy je třeba prostě vypnout a na hezky dlouho zmizet od nároků pracovního života. A často na hezky dlouho. Nemusíte přitom ani kdovíjak daleko. Vyčistit si hlavu můžete i v Čechách, jen s sebou musíte mít to správné vybavení.

beautiful-young-woman-tourist-pleasant-with-city-map-suitcase-city-center

Skvělé jižní Čechy

Pozveme vás do kraje, který musí nadchnout každého. V jižních Čechách jste autem za chvíli a vlakem za dvě chvíle. Tento region si přitom zamilujete. Dvě památky UNESCO - Český Krumlov a Holašovice - sice budou plné turistů, ale na Třeboňsku v Blanském lese, Novohradských horách nebo v šumavských hvozdech můžete strávit hodiny, aniž byste potkali živáčka. A těch rozhleden! Parádní je třeba Hýlačka u Tábora. Nerezová síť, která tvoří její obal, jí dává zvláštní vzhled, texturu i nadčasovost. Inu, ne nadarmo specialisté ze Stainless Europe říkají, že nerez je extrémně univerzální materiál, a proto jej vídáme na mnoha místech a v mnoha oblíbených stavbách.

Liduprázdné Brdy

Pokud chcete opravdu do liduprázdných hor, nelze nedoporučit Brdy. Vrchovina na pomezí středních a západních Čech z velké části sloužila jako vojenský újezd. Vojáci jsou pryč a nekonečné lesy, malebné vyhlídky nebo obrovské Padrťské rybníky jsou tu jen pro vás. Pokud ve zdejších hvozdech sejdete ze značených cest, můžete se těšit na hodiny a hodiny, kdy vám bude společnost dělat jen zpěv ptáků a šumění větví.

Neocenitelné vybavení

Správné boty, oblečení, batoh, pití a svačina - to je asi jasná základní výbava, kterou byste na pořádnou psychickou očistu do přírody měli brát vždycky. Jenže pak je tady ještě řada produktů, na které se zapomíná. A častou jsou vyrobeny z nerezu, jaký se prodává například ve specializované prodejně nerezových výrobků www.stainlesseurope.cz. Může jít třeba o nerezovou láhev na vodu, která skvěle udrží pití uvnitř teplé nebo naopak chladné. O nulových zdravotních rizicích ani nemluvě. Nezapomínejte ani na to, že každý správný muž má při sobě nůž. Ten se v přírodě také hodí, stejně jako nerezové hrnky, ešusy nebo drobné nářadíčko.

Foto: ©Freepik.com