Degustační večeře s Romanem Paulusem a Radkem Davidem
K přípravě tohoto speciálního menu pozval Roman Paulus svého kamaráda a jednoho z nejoceňovanějších českých kuchařů Radka Davida.
Radek sbíral inspirace k práci po celém světě a absolvoval stáže v prestižních michelinských podnicích. Kromě jiného vedl několik restaurací v Kijevě a Praze, třeba proslulou La Verandu nebo Babiččinu zahradu. Nyní pracuje jako kreativní kuchař v nadnárodní gastro společnosti Aramark.
Amuse bouche
Lobster Prosecco
Hovězí tatarák s uzeným žloutkem, lanýžovým krémem, lískovými ořechy a křupavým kmínovým chlebem
Riesling Wolkentanz, Schlossgut Liebieg, Mosel, Německo
Vepřová nožička, medvědí česnek, kroupy
Cote & Mer Blanc, Chateau des Bormettes, Provence, Francie
Lososový pstruh, okurka, hořčice a koprový olej
Grüner Veltliner KIES, Kurt Angerer, Kamptal, Rakousko
Presované kachní stehno a pečené prso, pastinákové pyré, pastinák a kadeřávek
Barbera d´Asti „L´Avvocata“ DOCG, Coppo, Piemonte, Itálie
Cremeux z čokolády Gianduja, čokoládová hlína, maliny, malinový gel a křupavé čokoládové boby
Passito O´Dré, Bel Colle, Piemonte, Itálie
Kde: Bistro Paulus, tř. Kosmonautů 1221/2a, Olomouc