Celoročně otevřený krytý DinoPark najdete v Liberci!

11. březen 2024, 10:00
Celoročně otevřený krytý DinoPark najdete v Liberci!

DinoPark se nachází v České republice hned na pěti místech. V Plzni, Praze, Vyškově a nedaleko Ostravy jsou DinoParky venkovní, jediný krytý a celoročně otevřený je ten v Liberci. Nachází se v obchodním centru Plaza a na třech patrech o celkové rozloze 5800 m2 najdete kromě modelů dinosaurů v reálných velikostech i spoustu atrakcí a zábavy.  

Hned za vstupem můžete projít tunelem času, který vás zavede do doby před mnoha milióny lety, odkud se můžete vydat po proudu časové osy naší planety Země od jejího vzniku, přes starohory, druhohory, dobu ledovou, až po současnou dobu odpadovou. Vše je doplněno o zajímavé kosterní nálezy a cestou potkáte také třeba i pravěké lidi, mamuta nebo skládku. Obřím stromem Baobabem se dostanete do druhého patra, které je zábavou a modely doslova nabité. Pohyblivá paní Allosaurová se svými čerstvě vylíhnutými mláďaty, rodina Triceratopsů, obrovský Diplodocus, pohybliví Plateosauři, mláďata T-Rexe nebo Apatosaura, to je jen malý výčet vládců planety z období druhohor. Liberecký DinoPark však nabízí ještě mnohem víc a unikátní je právě tím, že tady najdete i takové atrakce, které v žádném jiném DinoParku nejsou.

Druhohorní bouřka se skutečným deštěm vás určitě příjemně osvěží a děti si mohou vyzkoušet svou dávku odvahy na dlouhém DinoTreku, který prochází velkou částí druhého patra a je u toho nutné zdolat cestu přes sítě, nad vodou, přes visutý most, a nakonec skluzavkou přímo k DinoExpedičnímu vrtulníku.

DinoLaser zase prověří vaši hbitost a mrštnost a veliký skákací hrad zabaví děti i na několik hodin. Větší návštěvníci se vyřádí u Xboxu, který se nachází v dosahu kavárny a občerstvení DinoCafe, jehož součástí je i paleontologické hřiště, na kterém si malí paleontologové mohou z písku vyhrabat svou první dinosauří kostru.

Unikátem světového významu je také živá druhohorní rostlina WOLLEMI NOBILIS, která rostla na Zemi už před 175 miliony lety a teď roste přímo v areálu DinoParku. Dalším unikátem DinoParku v Liberci je DinoTerárium, které obývají přímí potomci dinosaurů Krokosauři, a tak se dají tito živí ještěři pozorovat přímo v reálném čase. DinoKino a DinoTetování nechybí v žádném z DinoParků a ve zbrusu novém DinoShopu si každý vybere ten nejlepší suvenýr pro sebe nebo své blízké.

Návštěvníci DinoParku Liberec se ještě dostanou i do 3. patra, které vede přímo na střechu obchodního domu, kde kromě prolézaček, DinoKuželek a dalších modelů dinosaurů je možné navštívit také kavárnu s příjemným posezením a výhledem na město.  Na úplném konci nechybí ani foto koutky, takže originální selfie si můžete pořídit na DinoLavičce, v dinosauřích vejcích nebo v tlamě Fotosaura. Tak přijeďte, těšíme se na vás v druhohorách!

DinoPark Liberec

adresa: Palachova 1404/2, 460 01  Liberec I-Staré Město
telefon: +420 377 227 494
e-mail: [email protected]

www.dinopark.cz

Foto: ©Michal Kuška, DinoPark

Akce DinoParku Liberec

28.3.2024 – 1.12.2024, 23:59
Vydejte se na dobrodružnou výpravu do druhohor, jeden DinoPark vidět nestačí. Každý je jiný, každý... více