Safariběh ČSOB 2024 se koná 13. dubna. Registrace jsou otevřeny do 5. dubna. 388 narozených mláďat činí ze Safari Parku Dvůr Králové naprostou světovou špičku v chovu vážně ohrožených a náročných psů hyenových. V posledních letech se však zahrada stále více zaměřuje na pomoc divokým populacím zvířat.

Cena vstupenky: 250-550 Kč
Safariběh ČSOB 2024
  • Adresa:
    Štefánikova
    Dvůr Králové nad Labem 544 01

„Bez intenzivní snahy o zlepšení situace zvířat a jejich prostředí v divočině nemá zoologická zahrada v moderním světě obhajobu. V safari parku se proto věnujeme takzvaným projektům in-situ stále intenzivněji a velmi mě těší velká podpora veřejnosti,“ říká ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas. „Safariběh ČSOB je naše největší jednorázová akce na podporu záchranných projektů v Africe, která nemá s ohledem na tradici a rozsah v Česku srovnání. Letos lidem dáme možnost stát se hrdiny a vyběhnout za záchranu psů hyenových,“ dodává.

Letošní Safariběh ČSOB, už 39. v pořadí, startuje 13. dubna. Zájemci se na něj mohou hlásit výhradně on-line na webu safari parku. Sportovcům se nabízí dětská trasa na 2 km, která vede Lvím safari, a 5km a 10km trasa pro dospělé. Na ní uvidí i obě dvorské smečky psů hyenových. Registrace jsou otevřeny do 5. dubna.

Výtěžek doplněný o velkorysou podporu generálního partnera Safariběhu, ČSOB, poukáže zahrada právě na projekty podpory populací psů hyenových v Africe. „Již v minulosti jsme do Národního parku Mkomazi v Tanzanii nakoupili veterinární materiál na vakcinaci psů proti chorobám. Nyní bude podpora ještě větší. Ve spolupráci s kolegy v Mkomazi jsme navíc začali připravovat projekt transportu psů hyenových do Tanzanie,“ doplňuje Přemysl Rabas.

Atraktivitu Safariběhu ČSOB podtrhuje i jedinečný vizuál a merchandising. O něj se postarala světoznámá návrhářka Andrea Vytlačilová. V minulosti spolupracovala s módními velikány jako Versace, Kenzo nebo Marc Jacobs a pochází z Mžan nedaleko Dvora Králové. Pro safari park již v minulosti navrhla výroční kolekci hedvábných oděvů, šátků a kabelky, jejímž prodejem významně podpořila záchranu nosorožce bílého severního v rámci projektu BioRescue.

Moderátorkou Safariběhu ČSOB bude moderátorka Českého rozhlasu Jana Petrová Lejpová, která v safari parku současně působí také jako průvodkyně.

Běžci soutěží o zajímavé ceny – například oblíbené pobyty v Safari Park Resortu, úžasné zážitky se žirafami a dalšími zvířaty nebo roční vstupenky do safari parku.