Jan Saudek 87 – Velká prodejní výstava fotografií v Novém Jičíně

2.7.2022, 10:00 – 21.8.2022, 17:00

Společně s hlavním partnerem této akce – Městským kulturním střediskem v Novém Jičíně, pořádá galerie Artrium velkou prodejní výstavu fotografií a grafiky Jana Saudka, a to denně od 10 do 17 hodin ve výstavní síni "Stará pošta" na Masarykově náměstí 20 v Novém Jičíně v době od 2.7. do 21.8.2022.

Jde o pečlivě vybraný soubor originálních fotografií největšího českého fotografa – od nejstarších témat spjatých se vzpomínkami na dětství či známými figurálními motivy zasazenými do průmyslové krajiny, přes témata rodiny a vlastenectví, až po poslední díla, v nichž Jan Saudek svým osobitým až provokativním způsobem zachycuje na stylizovaných fotografiích ženské tělo jako oslavu jeho krásy a přirozenosti. Zároveň je představeno kompletní grafické dílo Jana Saudka.

Galerie Artrium společně s Městským kulturním střediskem v Novém Jičíně připravila kolekci fotografií z celého tvůrčího období Jana Saudka. Návštěvníci tak mohou zhlédnout mistrovy proslulé fotografie z konce 60. let, světově známá díla z let 70., i tzv. "top" fotografie, ikonická díla velmi dobře známá široké veřejnosti – Osud sestupuje dolů k řece, Walkman, Čas, Příběh jedné lásky, ... Zajímavostí této výstavy je kolekce všech osmi litografií Jana Saudka. Návštěvníci, sběratelé a milovníci umění si mohou originální fotografii zakoupit nebo si vybrat z nabídky pohlednic, plakátů, knih a katalogů.