Glenn Miller Orchestra Wiener Konzerthaus

2.2.2015, 19:30 – 23:59

Glen Miller byl idolem již za svého života a s novým programem „Historie velkých skupin“ znovu ožívá jeho jedinečný zvuk.

Wil Salden se svým úžasným týmem profesionálních muzikantů, kteří hrají v tradičním složení, dokáží zahrát melodie Glenna Millera dokonale. Kromě instrumentálních titulů zazní i krásné melodie swingové éry v podání zpěvačky Ellen Bilek. Vyvrcholením večera budou Moonlight Serenaders, Clouse Harmony s Ellen Bilek, která dodá vystoupení jedinečný charakter.

Speciální prostor během představení dostanou také skladby dalších slavných kapelníků, jako Count Basie, Harry James a Ray Anthony. Nezapomene se ani na Ellu Fitzgerald, která je považována za nejlepší vokalistku všech dob.

Největší důraz je kladen na nezapomenutelné melodie z éry Big Band ve 40. letech. Zkušený tým hudebníků umí obohatit každou skladbu zahranou během vystoupení. A to je důvod, proč vás tento nový program „The History Of Big Bands“ s živým rytmickým výběrem donutí swingovat a unese vás ve vašich představách do romantických zamilovaných scén, je poctou všem leaderům skupiny, stejně tak jako vokalistům ve 40. letech.

Wil Salden zkombinoval všechny tituly ve svém novém programu s některými klasikami Glena Millera do dvojhodinového koncertu.

Slogan Wila Saldena a Orchestru Glenna Millera pro Evropu zní: Swing je náš druh hudby. Evergreeny jako "Moonlight Serenade, Little Brown Jug, Pennsylvania 6-5000, In The Mood, Chicago, Sweet Georgia Brown" musí potěšit každého.

Nový program „The History Of Big Bands“ přemění každé představení na úžasnou swingovou show, která poskytne jiný pohled na život ve 30. a 40. letech minulého století pomocí té nejlepší a nejchytlavější hudby všech dob – „ swingu“.

Od první chvíle tento mix pulzující hudby v „The History Of Big Bands“ nenechá nikoho na pochybách o profesionalitě a schopnostech muzikantů.

Jedinečný zvuk Orchestru Glenna Millera zajišťují hráči na dechové nástroje.

I po 75 letech od založení Orchestru Glenna Millera tento soubor obohacuje svět o unikátní melodie a aranžmá. Tak jak patří Coca Cola a Elvis Presley k americkému dědictví, tak k němu neodmyslitelně patří rovněž Glenn Miller a jeho nezapomenutelné melodie, známé po celém světě.